Verdict crunt venit din Marea Britanie: Simona Halep, idolul vostru, s-a dopat!

Catinca Giosanu 30.10.2022, 14:56
Verdict crunt venit din Marea Britanie: Simona Halep, idolul vostru, s-a dopat!

Un medic din Marea Britanie a atacat-o pe Simona Halep după ce a fost suspendată provizoriu pentru dopaj.

Val de critici pentru Simona Halep

Simona Halep, fost lider mondial și câștigătoare a două trofee de Mare Șlem, a fost suspendată provizoriu după ce ambele sale probe recoltate au fost pozitive la roxadustat, o substanță care favorizează producerea de celule roșii.

În cazul în care nu își dovedi nevinovăția, jucătoarea în vârstă de 31 de ani riscă să primească o pedeapsă maximă de 4 ani.

”Idolul vostru s-a dopat”

Un medic din Londra a intervenit în scandalul de dopaj al Simonei Halep. Specialistul este de părere că marea noastră campioană a luat cu bună știință substanța care a fost găsită în organismul ei odată cu participarea la US Open.

Medicul care a criticat-o pe Simona Halep este de origine română. El se numește Mihai Balanica și activează în Marea Britanie.

Medicina românească! LOL (n.r. – râd în hohote). Eu sunt doctor în Londra. Ce zice prietena ei e o varză completă! Partea cu tromboza: aduce bucăți complet separate de informații și le pune la un loc, ca să își apere prietena. Voi ignorați evidența: idolul vostru s-a dopat! E simplu! Dana Safta e un ORL-ist bun, dar ce vorbește ea sunt avioane.”, a spus Mihai Balanica.

”Ce vorbește ea sunt avioane”

Medicul român a atacat-o și pe dr. Dana Safta, care i-a luat apărarea Simonei Halep.

Conform doctorului care a colaborat cu Simona Halep, dubla campioană de Grand Slam ia zilnic o combinație de medicamente recomandate de specialiști, iar riscurile „cocktail-ului” în combinaţie cu Roxadustatul ar fi fost uriaşe, chiar fatale.

Cu siguranță eu nu pot să accept nicio clipă ideea că Simona, cu bună știință, a înghițit roxadustat. Nu este posibil. Cunoscând-o atât de bine și știind în primul rând cum are grijă de corpul ei și de fiecare dată dorința și când avea o prescripție într-o banală viroză, judecam prescripția ei în funcție de ceea ce lista de la Antidoping ne permitea.

Neglijență din partea ei și a echipei este exclus, pentru că echipa are tot interesul să o ajute, nu s-o împiedice, nu să o distrugă. Deci, această ipoteză eu n-am să pot să o accept niciodată. Am cunoscut această echipă.”, a declarat dr. Dana Safta, la Antena 3 CNN.

Urmăriți Playsport.ro și pe