Verdict dur împotriva lui Djokovic! Va fi expulzat, anunță australienii

Gabriel-Alexandru Ioniță / 12.01.2022, 16:20
Verdict dur împotriva lui Djokovic! Va fi expulzat, anunță australienii

Novak Djokovic nu a scăpat de probleme în Australia și are șanse minime de a participa la primul turneu de Grand Slam al anului. Liderul clasamentului ATP a câștigat inițial procesul referitor la ridicarea vizei sale de către autoritățile de la Antipozi, însă sunt șanse mari în acest moment ca sârbul să fie totuși deportat.

Presa din Australia susține că Novak Djokovic va fi deportat joi

Cel puțin așa anunță presa australiană, care informează că decizia finală în acest sens va fi comunicată în cursul zilei de joi. Jurnaliștii lasă de înțeles că autoritățile au pregătit temeinic acest caz și au destule argumente în favoarea unei astfel de decizii.

Guvernul federal încă pregătește în această seară (n.r. miercuri, 12 ianuarie) un caz solid pentru a revoca viza lui Novak Djokovic și a-l expulza. Sursele noastre susțin că ministrul Alex Hawke a amânat o decizie finală cu privire la invocarea sau nu a puterii sale discreționare de anulare a vizei lui Djokovic, deoarece cazul a avut implicații grave pentru politica Guvernului de protecție a frontierei.

O sursă guvernamentală a dezvăluit că orice mișcare spre relaxarea regulilor guvernamentale de imigrare și de a permite jucătorului de tenis să rămână în Australia ar crea un precedent periculos. Guvernul este pregătit să înfrunte o reacție internațională pe care o va atrage decizia, deoarece ar fi în interesul național și ar fi în concordanță cu ‘eforturile noastre continue de a controla răspândirea Covid-19”, notează cei de la Herald Sun.

Conform sursei citate, autoritățile australiene au decis să verifice cu mai mare atenție acest caz după ce au apărut în spațiul public informații conform cărora Djokovic ar fi participat la diferite evenimente în țara natală la scurt timp după ce susține că ar fi fost depistat pozitiv cu SARS-CoV-2.

Cum a explicat liderul mondial prezența la diferite evenimente în contextul în care era infectat cu SARS-CoV-2

Concret, a doua zi după infectare, pe 17 decembrie, a participat la o ceremonie de acordare a unor premii, iar pe 18 decembrie a oferit un interviu unui jurnalist de la L’Equipe. În urma apariției acestor informații, Novak Djokovic a simțit nevoia de a transmite un comunicat de presă în care a explicat că a respectat toate regulile astfel încât să se asigure că nu va transmite virusul.

Vreau mai întâi să abordez chestiunea dezinformării persistente privind activităţile mele şi participarea la evenimentele din decembrie care au precedat rezultatul meu pozitiv la testul PCR Covid. Este vorba de o dezinformare care trebuie corectată, în special pentru a linişti opinia publică în privinţa prezenţei mele în Australia şi să răspund la chestiuni care sunt foarte stresante şi preocupante pentru familia mea.

Vreau să subliniez că am făcut tot posibilul pentru a asigura siguranţa fiecăruia şi am respectat obligaţiile în materie de testare. Am asistat la un meci de baschet la Belgrad pe data de 14 decembrie, după ce s-a semnalat că un oarecare număr de persoane au fost testate pozitiv la Covid-19. Deşi nu prezentam niciun simptom de Covid, eu am efectuat pe 16 decembrie un test antigen rapid, care s-a dovedit negativ. Dar din prudenţă am efectuat în aceeaşi zi un test PCR oficial şi aprobat.

Djokovic susține că era negativ în momentul în care a participat la acel eveniment

A doua zi, am asistat la un eveniment de tenis la Belgrad pentru a înmâna premii unor copii şi am făcut din nou un test antigenic rapid şi am fost negativ. Eram asimptomatic şi mă simţeam bine. Nu am primit nicio notificare a unui rezultat pozitiv la un test PCR după acest eveniment. A doua zi, pe 18 decembrie, am fost la centrul meu de tenis din Belgrad pentru a îndeplini un angajament de lungă dată pentru un interviu şi o şedinţă foto pentru L’Equipe. Am anulat toate celelalte evenimente, cu excepţia interviului pentru L’Equipe. M-am simţit obligat să merg să realizez interviul pentru L’Equipe întrucât nu am vrut să fiu nepoliticos. Dar am respectat distanţarea socială şi am purtat mască, cu excepţia portretului foto făcut.

„A fost o eroare de judecată și am uitat să relatez despre asta”

După aceea am revenit acasă, după interviu pentru a mă izola pe durata perioadei impuse. Dar, recunosc a fost o eroare de judecată şi recunosc că am uitat să relatez despre acest angajament. În ceea ce priveşte declaraţia de călătorie, ea a fost depusă de echipa mea în numele meu, aşa cum le-am spus funcționarilor de la imigrare la sosire. Iar agentul meu şi-a cerut scuze sincer pentru eroarea administrativă comisă, bifând caseta greşită privind călătoriile mele anterioare sosirii în Australia. A fost o eroare umană şi cu siguranţă nu act deliberat. Trăim momente dificile în această pandemie mondială şi aceste greşeli se pot produce”, precizează comunicatul.

Deşi am apreciat că era important să abordez şi să clarific aceste informaţii eronate, eu nu voi face niciun alt comentariu, din respect pentru guvernul australian, autorităţi şi procesul în curs. Întotdeauna este o onoare şi un privilegiu să particip la Openul Australiei şi nu vreau altceva decât să mă întrec cu cei mai buni jucători din lume în faţa unuia din cel mai minunat public din lume”, a transmis Novak Djokovic zilele trecute.

Jurnalistul de la L’Equipe rupe tăcerea în legătură cu Novak Djokovic. Cum s-a desfășurat întâlnirea dintre cei doi