Veste de ultimă oră pentru Dennis Man și Valentin Mihăilă. Ce se întâmplă după ce Parma a ratat lamentabil promovarea în Serie A

Gabriel-Alexandru Ioniță / 17.05.2022, 17:55
Veste de ultimă oră pentru Dennis Man și Valentin Mihăilă. Ce se întâmplă după ce Parma a ratat lamentabil promovarea în Serie A

Dennis Man și Valentin Mihăilă au rămas fără antrenor după ce Parma a terminat sezonul în Serie B mai aproape de retrogradare decât de revenirea în Serie A. Clubul gialloblu a anunțat prin intermediul site-ului oficial că s-a despărțit de Giuseppe Iachini, cel care preluase echipa de la Enzo Maresca în noiembrie anul trecut.

Dennis Man și Valentin Mihăilă au rămas fără antrenor la Parma

Iachini a reușit la început să dea un suflu nou echipei, după ce a schimbat sistemul de joc în 3-4-2-1. Totuși, Parma a terminat sezonul doar pe locul 12. Astfel, conducerea clubului a decis să pună capăt colaborării cu Giuseppe Iachini, fapt anunțat prin intermediul unui comunicat.

Parma Calcio 1913 poate confirma că s-a despărțit de antrenorul principal Beppe Iachini. Clubul dorește să îi mulțumească lui Beppe și staff-ului său pentru dăruirea de care au dat dovadă în orice moment și pentru munca depusă. Dorim să subliniem marile sale calități, atât umane, cât și profesionale, și îi dorim mult succes în continuarea carierei sale profesionale”, a transmis Parma prin intermediul site-ului oficial.

Vor mai continua cei doi români și sub comanda noului antrenor?

Deși a fost împrumutat în partea a doua a sezonului la Atalanta, Valentin Mihăilă se află în continuare în proprietatea Parmei și va reveni pe „Ennio Tardini” la finalul acestui sezon. Presa din Italia a anunțat deja de mai multe săptămâni că bergamascii nu au de gând să activeze clauza de transfer definitiv în cazul fostului fotbalist de la Universitatea Craiova, care a jucat foarte puțin în această primăvară. Iar când a făcut-o, nu a avut evoluții care să dea pe cineva pe spate.

De cealaltă parte, Dennis Man a fost folosit destul de des de Iachini în partea secundă a sezonului. Însă pe poziții cu care fostul jucător de la FCSB era mai puțin obișnuit. Este vorba despre cele de mijlocaș ofensiv și bandă stângă, în sistem cu 3 fundași centrali.

Acum, urmează să ca Parma să numească un nou antrenor. Rămâne însă de văzut dacă Dennis Man și Valentin Mihăilă vor apuca să fie antrenați de acesta. Asta pentru că există destule zvonuri referitoare la eventuale transferuri ale celor doi în această vară.

Există speculații referitoare la faptul că ambii ar putea pleca până la startul sezonului viitor. În vreme ce altele susțin că ar veni vremea lui Man să prindă un transfer, iar Mihăilă ar urma să rămână în Serie B să pună umărul la revenirea în elita fotbalului italian.

Rocada anului se face la vară. Dennis Man vine în locul lui Mihăilă la Atalanta. Pentru ce sumă îl pot cumpăra de la Parma