Veste excelentă pentru România: am putea avea 3 echipe în Champions League la feminin

George Drafta 03.04.2023, 12:08
Veste excelentă pentru România: am putea avea 3 echipe în Champions League la feminin

Prestaţiile excelente ale celor de la CSM Bucureşti şi Rapid din actuala stagiune a Champions League ar putea să aibă un efect pozitiv şi pentru viitorul sezon al competiţiei.

Federaţia Europeană de handbal a anunţat că va permite forurilor din fiecare ţară să solicite două wildcarduri pentru participarea în cea mai tare competiţie la nivel de cluburi de pe continent. Iar acest lucru vine în ajutorul handbalului românesc, mereu reprezentat în fazele superioare ale Champions League.

Iar şansele ca ambele cereri formulate de cluburile de la noi să fie acceptate sunt foarte mari, conform Fanatik. Campionatul intern este unul dintre cele mai puternice din Europa, cluburile investind serios pentru a putea face performanţă. Dacă EHF va primi şi a treia echipă românească în competiţie atunci întregul podium al campionatului românesc va avea acces în Liga Campionilor.

Schimbarea de optică a forului continental vine după ce mai multe echipe au făcut figuraţie în actualul sezon. Campioanele Cehiei, Turciei şi Croaţiei au fost doar sparring-partnere pentru echipele mult mai bine cotate.

Ideea EHF avantajează România

Banik Most, Kastamonu şi Komotova Zagreb nu au făcut faţă în disputele cu granzii Europei, unele înfrângeri fiind şi usturătoare. Pornind de la ideea Ligii Campionilor în varianta fotbalistică, EHF vrea să aducă în grupe formaţii tari din campionatele puternice.

Astfel că în afara României, Danemarca, Ungaria şi Franţa ar putea să fie şi ele avantajate. În ultimii ani, ţara noastră a avut cu o singură excepţie câte două reprezentante în Champions League. Lângă CSM Bucureşti s-au regăsit fie SCM Râmnicu Vâlcea, fie Rapid.

Trofeul acordat câştigătoarei competiţiei
Trofeul acordat câştigătoarei competiţiei

Sezon de excepţie

Atât CSM Bucureşti, cât şi Rapid au ajuns în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Tigroaicele o vor întâlni pe Esbjerg, în timp ce rivalele lor din campionat se vor duela cu Vipers Kristiansand. Dacă vicecampioana a ajuns direct între primele 8 formaţii ale Europei, giuleştencele au trebuit să treacă de un baraj cu reprezentanta Sloveniei, Krim Ljubljana.

Dacă EHF ar acorda României un loc suplimentar în Champiosn League, în afar celor de la CSM şi Rapid şi Gloria Bistriţa ar urma să fie primită în competiţie.

Urmăriți Playsport.ro și pe