Veste groaznică despre Ianis Hagi. Anunț de ultimă oră făcut de antrenorul Giovanni van Bronckhorst. Ce se întâmplă cu internaționalul român

Olteanu Ștefan 03.04.2022, 11:56
Veste groaznică despre Ianis Hagi. Anunț de ultimă oră făcut de antrenorul Giovanni van Bronckhorst. Ce se întâmplă cu internaționalul român

Giovanni van Bronckhorst le-a oferit fanilor lui Rangers o nouă veste groaznică despre Ianis Hagi. În cadrul conferinței de presă premergătoare derby-ului Rangers – Celtic, tehnicianul olandez a spus că mijlocașul român de 23 de ani va rata, cel mai probabil, și debutul sezonului 2022 – 2023. La începutul anului, Ianis Hagi a suferit o ruptură la nivelul ligamentelor încrucișate de la genunchiul drept, iar în luna ianuarie a fost operat.

„Cel mai probabil Ianis Hagi va rata și începutul sezonului viitor”. Veste groaznică despre mijlocașul român al lui Rangers

Duminică, de la ora 14:00, în Scoția are loc celebrul derby „Old Firm” dintre Rangers și Celtic, iar la conferința de presă premergătoare partidei Giovanni van Bronckhorst a venit cu o nouă veste groaznică despre Ianis Hagi.
Tehnicianul olandez îi simte lipsa mijlocașului român, care nu a mai evoluat pentru Rangers de pe 21 ianuarie 2021. În confruntarea de Cupă cu Stirling, Ianis a părăsit terenul accidentat după doar 14 minute de joc. Verdictul medicilor? Ruptură la nivelul ligamentelor încrucișate de la genunchi, adică una dintre cele mai dure accidentări în rândul sportivilor.
La câteva zile distanță, Ianis Hagi a fost supus unei intervenții chirurgicale, după care a început recuperarea. În mod normal, timpul de recuperare după o astfel de accidentare este de 6 luni, însă la Hagi va dura ceva mai mult și, potrivit spuselor lui Giovanni van Bronckhorst, românul va rata inclusiv debutul sezonului 2022 – 2023.

Cel mai probabil Hagi va rata și începutul sezonului viitor. Sperăm ca recuperarea lui să decurgă fără probleme”, a spus antrenorul lui Rangers, înaintea derby-ului cu Celtic, potrivit The Scottish Sun.

Cu doar două etape înainte de final, derby-ul „Old Firm” poate decide titlul în Scoția. Celtic conduce clasamentul, cu 76 de puncte, în timp ce Rangers este pe poziția secundă, cu 73 de puncte.

De ce ratează Ianis Hagi startul sezonului 2022 – 2023. Un specialist a analizat situația românului

Ben Dinnery, un specialist în accidentări din Marea Britanie și deținător al publicației Premier Injuries, a analizat situația lui Ianis Hagi și a venit cu un verdict trist.
Dinnery a confirmat faptul că mijlocașul român va lipsi și în debutul stagiunii următoare și a explicat de ce îi va fi mai greu lui Ianis să se refacă după ruptura de ligamente:

S-a operat în ianuarie. În mod normal pre-sezonul va începe în iunie. Iar luna în care el ar putea să se întoarcă este august. Deci va rata cea mai mare parte a pregătirii de vară și nu va putea să-și dezvolte acea formă competitivă prin programul de pre-sezon. Deci, în startul sezonului viitor, va fi mai mult în acea fază în care va începe treptat să se alăture grupului. În cele din urmă, când se va întoarce, ar putea fi o revenire treptată. Așa că ar mai putea dura încă 5-6 săptămâni de când revine și până când va putea să înceapă un meci din primul minut. Deci, în total, vorbim de 8 luni de zile de recuperare. După orice perioadă de absență, este nevoie să ne aclimatizăm înapoi la acel mediu competitiv”, a declarat Ben Dinnery, potrivit footballinsider247.com.

Gică Hagi, anunț despre accidentarea lui Ianis Hagi. „A acceptat totul”.