Veste minunată pentru Simona Halep. Românca este văzută cu șanse mari la cucerirea Wimbledon 2022

Moldoveanu Camelia / 21.06.2022, 20:45
Veste minunată pentru Simona Halep. Românca este văzută cu șanse mari la cucerirea Wimbledon 2022

Simona Halep a primit o veste excelentă chiar în timpul turneului de la Bad Homburg. Campioana României este printre favorite pentru cucerirea marelui trofeu de la Wimbledon 2022. Sorana Cîrstea este și ea pe o poziție bună.

Wimbledon 2022, un posibil succes pentru Simona Halep

Simona Halep se pregătește la turneul de la Bad Homburg pentru Wimbledon 2022. Însă campioana României a declarat public faptul că visează să cucerească încă un Grans Slam până la finalul carierei, astfel că va da totul pe iarba din Regatul Unit.

Principala favorită de la Wimbledon este Iga Swiatek, liderul WTA. Aceasta este urmată pe lista favoritelor de Anett Kontaveit, locul secund în ierarhia mondială. Pe locul 3 la favorite, dar și în clasamentul WTA, se află Jabeur, câștigătoarea de la Berlin.

Campioana României și ocupanta locului 19 WTA este a 16-a favorită de la Wimbledon 2022. Pe iarba londoneză, Sorana Cîrstea este cotată cu șansa 26.

Între timp, Simona Halep a trecut de primul tur al turneului de la Bad Hamburg, contra cehoaicei Katerina Siniakova, cu scorul de 4-6, 6-3, 6-4. De cealaltă parte, Sorana s-a retras de la Eastbourne în primul tur, atunci când era condusă cu 6-0, 2-1 de Anhelina Kalinina.

Colaborarea cu Patrick Mouratoglou nu este una foarte benefică pentru româncă?

Sever Dron, fostul mare tenismen român și fostul antrenor al Virginiei Ruzici și al lui Patrick Mouratoglou, pe vremea când acesta era la început de drum, consideră că parteneriatul francezului cu Simona Halep nu le va aduce celor doi mari satisfacții. Fost coleg cu Ion Țiriac și Ilie Năstase în marea echipă de Cupa Davis a României, Dron, care este stabilit de mai bine de 40 de ani în Franța, este de părere că Mouratoglou nu are mari calități de antrenor de tenis.

Fostul mare sportiv, ajuns la vârsta de 77 de ani, a apreciat că Patrick Mouratoglou este mai interesat de dezvoltarea sa personală și a academiei sale de la Nisa decât de traseul Simonei Halep din circuitul WTA. Sever Dron crede că jucătoarei de 30 de ani îi convine la acest parteneriat faptul că antrenorul francez de origine greacă o ascultă foarte mult și încearcă să o înțeleagă.

Parteneriatul  Simona Halep – Patrick Mouratoglou este unul „de circumstanță”

În rest, Mouratoglou ar fi cel care ar ieși pe plus din această colaborare, din mai multe motive. Astfel, Sever Dron a catalogat acest parteneriat Simona Halep – Patrick Mouratoglou drept unul „de circumstanță” și „de fațadă” și a spus că nu îi vede un viitor prea bun.

Eu am părerea mea despre relația asta, cred că e o relație de circumstanță. Simona căuta pe cineva care să o înțeleagă, după părerea mea Mouratoglou nu este un antrenor. El știe să vorbească în public, să surâdă, să se ocupe de academia lui. Din relația asta, cred că Mouratoglou iese mai câștigător, se arată mult, a fost și la Cluj și prin alte părți. Nu știu ce se întâmplă mai departe. Serena i-a și dat peste nas puțin că vine la Wimbledon cu un alt antrenor.

Eu nu cred în această relație, îmi pare rău să o spun și pentru Simona, dar e prea de fațadă. Prea mult se vorbește, se discută, nu știu cât se lucrează. Aici n-am de unde să știu firește, că nu sunt acolo”, a spus Sever Dron potrivit Sport Total FM.