Veste proastă pentru jucătorii de la CFR Cluj. Urmează o serie lungă de rezilieri

Ștefănescu Dragoș / 13.03.2022, 08:54
Veste proastă pentru jucătorii de la CFR Cluj. Urmează o serie lungă de rezilieri

CFR Cluj a debutat sâmbătă seară în play-off-ul Ligii 1 cu o victorie împotriva lui FC Voluntari. Astfel, echipa lui Dan Petrescu își continuă marșul către un nou titlu de campioană a României. În ciuda parcursului excelent din aceast sezon, Cristi Balaj anunță multe schimbări în Gruia. Mulți jucători care nu au dat randamentul scontat vor pleca de la CFR Cluj.

Cristi Balaj anunță multe plecări din Gruia

Sâmbătă seară, CFR Cluj a primit vizita lui FC Voluntari în prima rundă a play-off-ului Ligii 1. Ardelenii au reușit să se impună cu scorul de 3-1 la finalul unui meci destul de echilibrat. Cu acest nou succes, echipa lui Dan Petrescu a mai făcut un pas important către titlul de campioană a României.

În ciuda parcursului excelent din acest sezon, Cristi Balaj a anunțat un val de schimbări majore în Gruia. Președintele ardelenilor a dezvăluit că lista cu jucătorii ce vor pleca de la CFR a fost deja întocmită. Totodată, Balaj a subliniat și schimbarea de strategie de la Cluj, clubul bazându-se din ce în ce mai mult pe jucătorii tineri.

Fondul salarial a scăzut, numărul jucătorilor pe care putem să-i folosim este mai mare, pentru că am adus jucători U21 sau jucători formați la club, cum este Sergiu Buș.

Din păcate, nu mai jucăm într-o competiție europeană, dar, din fericire, nu mai avem nici acea oboseală acumulată pe care o aveam când jucam din trei în trei zile.

A scăzut media de vârstă, a crescut talia și urmează, în perioada următoare, să mai fie rezilieri”, a declarat Cristi Balaj, la Digi Sport.

CFR Cluj, lovituri importante pe piața transferurilor

În afara plecărilor anunțate, CFR Cluj vrea să-și întărească lotul în această vară. Cristi Balaj a dezvăluit că echipa din Gruia a demarat deja discuții cu mai mulți jucători importanți pe care vrea să-i aducă.

Pentru campania de vară, ne-am făcut o imagine cam ce poziții trebuie să acoperim sau să îmbunătățim. Suntem în discuții cu jucători importanți, încercăm să facem o echipă competitivă pe plan internațională, pentru că jocurile din Europa din sezonul acesta nu au fost așa cum ne-am dorit”, a spus Cristi Balaj.

Ciprian Deac, jucătorul ”cheie” de la CFR Cluj

Victoria lui CFR Cluj în fața celor de la FC Voluntari a fost una concludentă dar cu emoții. În minutul 70, echipa lui Dan Petrescu s-a văzut egalată după o eroare a lui Susic. Cel care a adus rapid liniștea pentru ardeleni a fost Ciprian Deac, care a reușit să marcheze un gol superb în minutul 78. Golul din minutul 82 marcat de Petrila a pecetluit soarta partidei.

La final, Dan Petrescu a evidențiat rolul important pe care îl are Deac în echipa ardeleană. Tehnicianul a explicat că atunci când îl ai pe Deac în echipă orice este posibil, acesta fiind un jucător decisiv în momentele dificile ale unui meci.

Un meci îl câștigă toată echipa, nu doar 2-3 jucători. Voluntariul a arătat bine, ca de obicei, ne-au surprins pe contraatacuri rapide. Nu au fost ocazii multe, dar tot ne-au pus probleme.

Am schimbat la pauză, am dat gol, apoi s-a jucat doar într-o direcție. Din păcate a venit o eroare mare, la golul lor, a fost eroarea lui Susic.  Dar a venit o reacție extraordinară, pentru că nu este ușor să fi egalat în minutul 69, apoi să înscrii repede. Dar când îl ai pe Deac în echipă, totul este posibil. Un gol fantastic. O victorie meritată, după un meci greu. De acum înainte, toate vor fi pe muchie de cuțit”, a explicat Dan Petrescu.