Veste proastă pentru România. Noua vedetă a fotbalului mondial a ales adversara „tricolorilor”

Gabriel Peneș 24.02.2021, 21:49
Veste proastă pentru România. Noua vedetă a fotbalului mondial a ales adversara „tricolorilor”

Veste proastă pentru România. Noua vedetă a fotbalului mondial a ales adversara „tricolorilor”. Marți seară, în turul optimilor Champions League, Bayern a spulberat-o pe Lazio, la Roma, cu 4-1. În minutul 24, un jucător de nici 18 ani a înscris pentru bavarezi. El a devenit al doilea cel mai tânăr marcator din istoria competiţiei în fazele eliminatorii. Dar și cel mai tânăr englez care înscrie în Champions League. Jamal Musiala deținea deja și recordul de cel mai tânăr marcator din istoria clubului bavarez.

Veste proastă pentru România. Noua vedetă a fotbalului mondial a ales adversara „tricolorilor”

Veste proastă pentru România. Noua vedetă a fotbalului mondial a ales adversara „tricolorilor”. Jamal Musiala, jucătorul lui Bayern, tocmai a stabilit recorduri impresionante în Champions League. Musiala este născut în Germania, la Stuttgart. Tatăl său este anglo-nigerian, iar mama este nemţoaică. El a jucat pentru ambele ţări la nivel de juniori. Musiala a crescut la Chelsea şi a fost transferat în 2019 de Bayern.

Musiala a devenit cel mai tânăr marcator englez din istoria UEFA Champions League, la doar 17 ani și 363 de zile. A înscris în minutul 24 al partidei Lazio – Bayern, meciul tur din optimile UCL. De asemenea, a ajuns și al doilea cel mai tânăr marcator din istoria competiţiei în fazele eliminatorii. Pe primul loc a rămas fostul jucător al Barcelonei, Bojan Krkic. În 2008, fotbalistul spaniol de origine sârbă a marcat pentru catalani în sferturile Champions League la vârsta de 17 ani și 217 de zile.

Veste proastă pentru România. Noua vedetă a fotbalului mondial a ales adversara „tricolorilor”
Veste proastă pentru România. Noua vedetă a fotbalului mondial a ales adversara „tricolorilor”. Jamal Musiala, puștiul-teribil de la Bayern, va reprezenta selecționata Germaniei/ Sursa foto: digisport.ro

Noua vedetă a fotbalului mondial a ales adversara „tricolorilor”

Musiala ar putea juca în martie contra României, în preliminariile Cupei Mondiale. El şi-a ales echipa naţională pentru care va juca la nivel de seniori, după o întâlnire cu selecţionerul Joachim Low şi cu directorul sportiv al Federaţiei din Germania, Oliver Bierhoff. Deși putea opta și pentru Anglia, locul unde a și început fotbalul, datorită originii tatălui său.

„Am o inimă pentru Germania şi una pentru Anglia. M-am gândit mult la asta, dar până la urmă am ascultat sentimentul că ar fi o decizia corectă să joc pentru Germania. Am fost impresionat de cât de bine au fost informaţi amândoi. Domnul Low a analizat foarte bine stilul şi punctele mele slabe. Mă vede în viitor în cea mai bună poziţie a mea, cea a mijlocaşului ofensiv”, a spus Musiala, pentru televiziunea germană ARD, citată de news.ro.

„Văd un potenţial imens în el. Evident, îl avem în vizorul nostru de ceva timp”, a spus Joachim Low. Nemţii vor să îl convoace pe Musiala chiar de la următoarea acţiune pentru a câştigat „duelul” cu englezii. În martie, Germania va juca în România, pe 28 martie, în preliminariile Cupei Mondiale din 2022. Trei zile mai devreme, Germania va evolua cu Islanda, pe teren propriu. De asemenea, „Die Mannschaft” va juca în Macedonia de Nord, la 31 martie.