Veste teribilă pentru Oțelul Galați în plin campionat. Ce lovitură pentru echipa lui Dorinel Munteanu

George Drafta 28.11.2022, 20:51
Veste teribilă pentru Oțelul Galați în plin campionat. Ce lovitură pentru echipa lui Dorinel Munteanu

Echipele din România se confruntă tot mai des cu probleme de natură financiară care afectează bunul mers al lucrurilor la grupările respective.

Iar sancţiunea de interzicere a transferurilor a devenit o realitate greu de contestat în fotbalul nostru. S-au confruntat cu astfel de situaţii granzii Dinamo şi Rapid, dar mai nou şi formaţii din eşaloanele inferioare. Astfel, într-o astfel de dificultate se află în prezent Oţelul Galaţi.

Gruparea de la Dunăre antrenată de Dorinel Munteanu, plăteşte pentru o datorie neachitată de mai mult timp care i-a adus această penalizare din partea UEFA. Forul european le-a comunicat moldovenilor decizia luată care loveşte ăn plin în formaţia promovată în această vară în Liga 2. Totuşi, Dorinel Munteanu nu îşi face probleme în privinţa unei rezolvări rapide a cazului.

„Avem o problemă cu transferurile, nu s-a rezolvat încă, dar vom plăti. Avem o datorie nu foarte mare la UEFA, din trecut, din 2014 sau 2013. Vom plăti şi nu va fi problemă. În campionat suntem în grafic. Mai avem patru meciuri şi eu cred că vom prinde play-off-ul”, a fost comentariul neamţului pentru Antena Sport.

Decizie fără efect în acest moment

Chiar dacă UEFA a luat decizia împotriva clubului gălăţean, ea îşi va vedea efectele doar în luna ianuarie. Pentru că oricum în acest moment moldovenii nu pot legitima jucătorii în afara perioade de transferuri. Aceasta va debuta în România pe 17 ianuarie şi se va încheia pe 13 februarie.

Dacă vor achita datoria în următoarea lună şi jumătate, gălăţenii se vor putea întări înaintea etapelor decisive pentru calificarea în play-off. Formaţia lui Dorinel Munteanu a învins-o în ultima etapă pe Ripensia şi a ajuns pe poziţia a 4-a în campionat, cu 28 de puncte.

Dorinel Munteanu a preluat Oţelul în vara anului trecut
Dorinel Munteanu a preluat Oţelul în vara anului trecut

Cu 3 mai multe decât ocupanta locului 7, primul care nu mai permite prezenţa în mini campionatul pentru promovare. În ultima etapă din 2022, Oţelul se va duela cu Metaloglobus. În 2023, Slatina, Csikszereda şi Dumbrăviţa vor fi adversarele lui Ionuţ Neagu % Co în ultimele meciuri din sezonul regular.

 Fără Dinamo în play-off

Gălăţenii nu i-ar dori pe dinamovişti ca adversari în play-off. Chiar preşedintele Oţelului, fostul portar al „câinilor”, Cristi Munteanu şi-a anunţat preferinţele în privinţa rivalelor din partea a doua a sezonului.

„Este posibil să ajungă în play-off. Pentru că Ovidiu este un băiat inteligent, analizează totul în amănunt, dacă Ovidiu venea cu 3 săptămâni înainte la Dinamo, alta era situaţia acum. Dinamo e în creştere şi nu vreau să fiu ipocrit, dar nu mi-aş dori Dinamo în play-off în condiţiile date. Fac totul la Galaţi pentru această echipă şi mi-aş dori adversari mai slabi”, a recunoscut Cristi Munteanu, în exclusivitate pentru Playsport.

Urmăriți Playsport.ro și pe