Veste teribilă pentru portarul Ionuț Radu, care riscă să piardă poarta chiar și la Cremonese!

Gabriel-Alexandru Ioniță 09.11.2022, 15:54
Veste teribilă pentru portarul Ionuț Radu, care riscă să piardă poarta chiar și la Cremonese!

Ionuț Radu a început drept titular incontestabil sezonul în poarta lui Cremonese. Însă, în ultima perioadă, din cauza unei accidentări la cot și a unei gripe, portarul român în vârstă de 25 de ani și-a pierdut locul în favoarea lui Marco Carnesecchi.

Ionuț Radu, trecut pe „linie moartă” chiar și la Cremonese?

Acesta din urmă a apărat poarta formației din Cremona în ultimele 6 meciuri din toate competițiile, cu Spezia, Sampdoria, Udinese, Salernitana, Modena și AC Milan. Iar Gazzetta dello Sport a apreciat prestația sa din partida cu campioana en-titre din Serie A, în care a reușit să nu ia gol și să îi aducă echipei sale un egal nesperat.

Astfel, sunt șanse destul de mari să se meargă în continuare pe mâna lui Carnesecchi în poarta lui Cremonese. Chiar dacă Ionuț Radu s-a recuperat. În acest context, împrumutul său la formația nou-promovată în Serie A s-ar putea dovedi un fiasco. El a plecat de la Inter Milano tocmai pentru a bifa mai multe minute pe teren, în condițiile în care concurența cu Handanovic și Onana, de pe Giuseppe Meazza, ar fi fost în mod clar una „infernală”.

Pe de altă parte, aproape sigur, Ionuț Radu va mai primi șanse în viitorul apropiat din partea antrenorului Massimiliano Alvini. Iar atunci românul își va putea câștiga locul de titular. În caz contrar, va fi pusă sub semnul întrebării chiar și eventuala sa convocare la echipa națională. Ceea ce ar reprezenta o problemă mare pentru el, în contextul în care România va începe în câteva luni campania preliminară pentru Campionatul European din 2024, care se va disputa în Germania.

Vlad Chiricheș se află cam în aceeași situație cu cea a portarului de 25 de ani

Într-o situație similară cu cea a lui Ionuț Radu se află și celălalt român de la Cremonese, Vlad Chiricheș. Fundașul central în vârstă de 32 de ani a fost de asemenea titular inconstestabil în prima parte a sezonului, dar la jumătatea lunii septembrie s-a accidentat, într-un meci cu Lazio,  și se pare că încă nu s-a recuperat complet.

În mod evident, nici căpitanul echipei naționale a României nu a fost inclus în lotul pentru meciul cu AC Milan, de marți seară. De asemenea, Cremonese nu s-a putut baza, tot din motive medicale, nici pe Santiago Ascacibar, nici pe Cyriel Dessers, alți doi jucători extrem de importanți. Chiar și așa, formația lui Massimilano Alvini a reușit să facă surpriza și să scoată un egal contra campioanei Italiei.

Urmăriți Playsport.ro și pe