Vestea care-l va distruge pe CR7. FIFA a făcut lumină în cazul primului gol al Portugaliei în meciul cu Uruguay

Gabriel-Alexandru Ioniță 30.11.2022, 13:43
Vestea care-l va distruge pe CR7. FIFA a făcut lumină în cazul primului gol al Portugaliei în meciul cu Uruguay

Cristiano Ronaldo, care este cunoscut și sub pseudonimul de CR7, a primit o lovitură din partea celor de la FIFA. Starul naționalei Portugaliei a susținut că el a marcat primul gol al echipei sale în meciul cu Uruguay de la Cupa Mondială din Qatar, încheiat cu victoria lusitanilor, scor 2-0.

FIFA a anunțat că Bruno Fernandes a marcat acel gol, ci nu CR7

Atunci, Bruno Fernandes a centrat excelent cu piciorul drept din partea stângă. Iar Ronaldo a încercat să trimită cu capul spre poartă. Pe reluări s-a putut observa că jucătorul, care este momentan liber de contract, nu a atins acea minge. Chiar dacă a avut totuși rolul determinant de a-l păcăli pe portar la acea fază. Chiar și așa, Ronaldo s-a bucurat și a încercat să convingă pe toată lumea că el a fost de fapt marcatorul acelui gol.

Ronaldo a încercat să îl convingă pe arbitru la finalul meciului cu el a marcat de fapt golul respectiv

Mai mult, potrivit spaniolilor de la El Chiringuito, oficialii naționalei Portugaliei chiar au vrut să facă un demers oficial către FIFA. Pentru ca golul să îi fie „furat” lui Bruno Fernandes și atribuit lui Cristiano Ronaldo.

Tehnologia a avut rolul determinant în această „speță”

Răspunsul Federației Internaționale de Fotbal a venit prompt și nu a fost pe placul lui CR7. FIFA a explicat că noua tehnologie implantată în mingea oficială de joc permite să fie înregistrată orice atingere, oricât de fină, a balonului. Iar în cazul acelui gol nu s-a pus problema să fie detectată vreo atingere în momentul în care Cristiano a încercat să trimită cu capul.

În meciul dintre Portugalia și Uruguay, folosind tehnologia ‘Connected Ball’ din mingea oficială Adidas, putem demonstra foarte clar că nu există niciun contact între Cristiano Ronaldo și minge la primul gol. Senzorul IMU din interiorul mingii ne oferă posibilitatea să fim foarte preciși în astfel de situații”, au transmis cei de la FIFA, citați de spaniolii de la Marca.

Urmăriți Playsport.ro și pe