Vestea mult așteptată pentru Omrani a sosit. Jucătorul campioanei CFR Cluj a primit convocarea la națională

Octavian Vasilescu / 26.05.2022, 22:28
Vestea mult așteptată pentru Omrani a sosit. Jucătorul campioanei CFR Cluj a primit convocarea la națională

Atacantul Billel Omrani (28 de ani) a fost convocat la naționala Algeriei! Acesta nu va mai juca la CFR Cluj, dar a primit o veste bună.

Omrani ar putea juca în premieră pentru o echipă națională de seniori. Presa din Algeria scrie că acesta a fost convocat de urgență pentru meciurile din luna iunie.

Omrani ar putea debuta pentru Algeria

Proaspăt campion cu CFR Cluj, Omrani s-a născut în Franța, dar are părinți algerieni. Acesta a evoluat pentru reprezentativele U17, U18 și U19 din Franța, însă niciodată nu a fost convocat la naționala de seniori.

Atacantul Andy Delort de la Nice a refuzat să vină la lot, astfel că Federația Algeriană de Fotbal l-a convocat pe Billel Omrani.

Algeria va disputa două meciuri în luna iunie. „Vulpile Deșertului” vor înfrunta Uganda și Tanzania în preliminariile pentru Cupa Africii. Meciurile vor avea loc pe 4 iunie, respectiv 8 iunie.

Omrani pleacă de la CFR Cluj

Antrenorul campioanei CFR Cluj, Dan Petrescu, a anunțat recent că șase jucători s-au despărțit deja de club. Pe listă se află și Omrani:

Avem o idee ce jucători vrem. A plecat Susic, care termină contractul. Omrani și Hoban pleacă, termină contractul. Dimitrov, Lovro și Neguț au venit împrumut, termină împrumutul. Deja sunt foarte mulți jucători care termină contractul și pleacă.

Acum trebuie să ne orientăm, să luăm 7-8 jucători. Vreau fotbaliști care au jucat anul trecut și care au mai câștigat trofee înainte”, a spus Petrescu, citat de Sport.ro.

Billel Omrani a fost crescut de Olympique Marseille. Atacantul a ajuns în septembrie 2016 la CFR Cluj, liber de contract.

În total, Omrani a adunat 209 meciuri oficiale pentru CFR Cluj. Acesta a marcat 47 de goluri în Gruia și a livrat 42 de pase decisive.

Conform site-ului Transfermarkt, cota de piață a jucătorului se ridică la 1,7 milioane de euro.

Omrani a câștigat șapte trofee cu CFR Cluj: cinci titluri în Liga 1 și două Supercupe ale României.