Vestea uriașă dată de Nicușor Dan pentru sportul din București: „Se va construi în viitorul apropiat”

George Drafta 31.10.2022, 15:31
Vestea uriașă dată de Nicușor Dan pentru sportul din București: „Se va construi în viitorul apropiat”

Aşteptările tuturor iubitorilor sportului pentru refacerea patinoarului Mihai Flamaropol nu vor fi înşelate.

Lucrările de construcţie vor fi reluate în curând astfel încât obiectivul să fie dat în folosinţă cât mai repede. Chiar primarul Nicuşor Dan a făcut anunţul prin intermediul unei reţele de socializare.

„Am finalizat expertiza tehnică pentru patinoarul artificial Mihai Flamaropol, iar vestea bună este că avem variante pentru continuarea şantierului. Patinoarul artificial Mihai Flamaropol este format din Centrul Multifuncţional Sportiv şi de Agrement şi Arena Sportivă. Conform expertizei, lucrările la Centrul Multifuncţional se pot desfăşura mai departe conform proiectului.

Pentru patinoarul propriu-zis concluziile expertizei oferă câteva variante de continuare a lucrărilor: schimbarea unor elemente metalice din structura acoperişului, repararea acestora sau schimbarea funcţionalităţii terasei de pe Arena Sportivă prin eliminarea plăcii de beton armat şi înlocuirea acestuia cu un alt tip de material. Modul în care se va face acest lucru va fi decis de specialişti”, a comunicat edilul Capitalei.

Patinoarul Mihai Flamaropol intrase într-un proces de reabilitare în urmă cu aproape 10 ani. Doar că proiectul fusese suspendat în 2019, punându-se în discuţie chiar dărâmarea structurii construcţiei. În acest moment stadiul execuţiei lucrărilor este de 24 %, nivel atins prin cheltuirea a 6 milioane de euro.

Macheta patinoarului care urmează să fie finalizat
Macheta patinoarului care urmează să fie finalizat

Perla „coroanei”

O parte din acest cuantum a fost amortizat în urma închirierii Arenei Naţionale pentru diferite evenimente sportive şi nu numai. Nicuşor Dan a precizat în urmă cu o lună care sunt sumele pe care le încasează Primăria Capitalei de pe urma contractelor încheiate cu diferite entităţi.

„În ultimele 9 luni ale acestui an, în urma manifestărilor organizate pe acest stadion s-au încasat aproximativ 5 milioane de lei. Spre comparație, în anul 2020 încasările au fost de 2 milioane de lei, în 2019, 1,9 milioane de lei, iar în 2018, 1,3 milioane de lei.

Am dovedit că putem organiza evenimente de mare anvergură/DOTA/Saga/Euro 2020, evenimentul caritabil We are One, iar dorința noastră este să deschidem acest obiectiv către public astfel încât să dezvoltăm economia locală și să aducem bani la buget, Capitala să fie cunoscută în întreaga lume, iar bucureștenii să se bucure de evenimente de calitate”, a dezvăluit Primarul General.

Acesta a recuperat şi o parte din sumele pe care Gigi Becali nu le-a achitat ca urmare a folosirii celui mai mare stadion al ţării după 2017. Este vorba de peste 200.000 de euro. Însă omul de afaceri şi-a luat „revanşa”, iar instituţia condusă de Nicuşor Dan ar putea să fie bună de plată în favoarea latifundiarului. Acesta vrea să execute silit Primăria Capitalei pentru faptul că a construit un drum care străbătea chiar terenul aflat în proprietatea lui Gigi Becali.

Urmăriți Playsport.ro și pe