Vești excelente pentru Edi Iordănescu. Andrei Rațiu a marcat un gol capital pentru echipa sa

Pintilie Iosif 23.10.2022, 12:31
Vești excelente pentru Edi Iordănescu. Andrei Rațiu a marcat un gol capital pentru echipa sa

Edward Iordănescu primește o veste bună. Andrei Rațiu, fundașul dreapta ce și-a câștigat locul de titular în echipa naționala, a avut o evoluție bună în ultima etapă. Acesta a marcat primul său gol, în acest sezon.

Andrei Rațiu, gol salvator în Spania

Fundașul adus de Mirel Rădoi de nicăieri în echipa națională are evoluții apreciate în Spania. Fotbalistul evoluează în prezent la Huesca, în liga secundă din peninsula Iberică, însă este dorit înapoi de ”submarinul galben”.

Villareal, echipa pentru care a evoluat acesta între 2016 și 2021 vrea să îl repatrieze. Până atunci însă, Rațiu convinge prin evoluțiile sale din Spania. În ultimul meci, el a înscris golul salvator al echipei sale, Huesca.

Fotbalistul român a marcat în minutul 92, cu capul, după o centrare a lui Marc Mateu. Huesca era condusă din minutul 70. Nu este singurul român care a contribuit la un gol în afara României, ieri. Ciprian Tătărușanu a oferit un asist ieri, în victoria lui AC Milan de la Monza.

Andrei Rațiu, fericit în Spania

Fotbalistul se află de 20 de ani în Spania. În luna mai, acesta oferea un interviu pentru La Liga, în care afirma că este fericit în această țară.

„Mă simt ca acasă în Spania, sunt de aproape 20 de ani aici. Sunt fericit aici. Mai am doi ani de contract aici. În plus, mai avem trei partide de campionat și încercăm să obținem maximum. Pe plan personal, vreau să termin sezonul cu bine și să mă pregătesc pentru Nations League.

Anul trecut a fost foarte bun pentru mine, am fost la Jocurile Olimpice, apoi am continuat la echipa națională. Sunt mulțumit, am fost la un nivel foarte bun și sper să o țin tot așa mulți ani.

Am fost aproape de o calificare la Campionatul Mondial. Acum avem o oportunitate bună să ajungem la Campionatul European. Avem un grup bun și vom lupta pentru calificare, pentru că nu ne-am mai calificat de mulți ani la un turneu final.

Va fi foarte greu să facem față în cele patru meciuri din Liga Națiunilor, mai ales din punct de vedere mental, dar și fizic. Cred că nu trebuie să ne gândim la rivali în grupă, ci să avem încredere în noi înșine și să facem tot ce trebuie, să ne pregătim bine și să reușim”, a spus Andrei Rațiu, într-un interviu intermediat de LaLiga.

Andrei Rațiu a re în palmares un singur trofeu: Europa League. Are o singură partidă jucată pentru echipa marea a lui Villareal. În vârstă de 24 de ani, el a mai jucat pentru Ado Den Haag, înainte să semneze cu Huesca, pentru care a adunat deja 44 de partide.

Urmăriți Playsport.ro și pe