Vești proaste pentru Dinamo înainte de meciul cu Rapid. Giuleștenii îl pot folosi în derby

Olteanu Ștefan / 13.10.2021, 23:30

Alex Ioniță (26 de ani) a revenit la antrenamente și ar putea să apară pe teren în derby-ul Dinamo – Rapid din runda a 13-a a Ligii I. Mijlocașul și-a revenit după problemele musculare pe care le-a avut și în prezent se antrenează normal cu formația giuleșteană. De asemenea, la începutul lunii Alex Ioniță a scăpat și de suspendarea din scandalul de dopaj.

Alex Ioniță revine pe teren după mai bine de un an de pauză! E apt pentru derby-ul Dinamo – Rapid

Alex Ioniță și-ar putea face apariția pe teren la derby-ul Dinamo – Rapid din runda a 13-a a Ligii I. Mijlocașul de 26 de ani nu a mai jucat un meci oficial de pe 26 septembrie 2020. El a evoluat 54 de minute în duelul FC Viitorul – Astra 4-1. Ioniță era împrumutat la formația giurgiuveană atunci, de către CFR Cluj, iar la scurt timp după acel duel a explodat scandalul de dopaj de la Astra. Alex Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto au fost depistați dopați și ulterior suspendați pentru un an de zile, respectiv opt luni în cazul lui Seto.
Ioniță a revenit la CFR Cluj în vara acestui an, unde i-a fost reziliat contractul. La mijlocul lunii septembrie, mijlocașul a bătut palma cu Rapid.
Ioniță a avut și ceva probleme musculare, însă acum se pregătește să revină pe teren. Anunțul a fost făcut de Victor Angelescu, patronul giuleștenilor, care a spus că mijlocașul și-ar putea face apariția pe teren în derby-ul cu Dinamo:

Ioniță se antrenează normal acum, dar a avut o problemă musculară. Cu siguranță nu va intra acum, la meciul cu CFR Cluj, dar este posibil să-l vedem la partidele următoare. Sunt șanse să intre câteva minute cu Dinamo sau cu U Craiova 1948, dar trebuie să ținem cont că nu a mai jucat de foarte mult timp. Pentru început, va intra doar câteva minute”, a declarat Victor Angelescu pentru Digi Sport.

Ștefan Pănoiu revine tot la derby

De asemenea, patronul Rapidului a anunțat și revenirea lui Ștefan Pănoiu (19 ani). Tânărul mijlocaș central încă se recuperează după o ruptură musculară, însă ar putea fi apt pentru duelul cu Dinamo de peste două etape:

Pănoiu a suferit o ruptură musculară, acum se recuperează. Cel mai probabil și el va putea intra cu Dinamo sau cel târziu la meciul cu Craiova. Încă nu știm dacă vom juca pe Arena Națională cu U Craiova 1948, așteptăm ca Primăria să anunțe de când se poate închiria stadionul. Dacă se va putea juca acolo, vrem să ne întoarcem pe Arena Națională. Dacă nu, vom încerca la Mioveni sau la Giurgiu”, a mai spus Victor Angelescu.

Cota de piață a lui Ștefan Pănoiu este de 200.000 de euro, potrivit Transfermarkt.

Până la derby-ul cu Dinamo, Rapid va primi vizita campioanei României în runda a 12-a. Giuleștenii nu traversează cea mai bună formă și nu au mai reușit să câștige în campionat de 6 etape.

„Rapid are șanse la titlu, dacă ajunge în playoff”. Declarația care îi face să viseze pe fanii din Giulești.