Veștile neplăcute pentru Simona Halep curg în valuri. Ce urmează să se întâmple cu sportiva din Constanța

Gabriel-Alexandru Ioniță 04.01.2023, 17:02
Veștile neplăcute pentru Simona Halep curg în valuri. Ce urmează să se întâmple cu sportiva din Constanța

Simona Halep va părăsi top 10 WTA la începutul săptămânii viitoare, la destul de scurt timp de la revenirea în elita tenisului feminin mondial. În mod evident, acest lucru se întâmplă din cauza faptului că jucătoarea de tenis în vârstă de 31 de ani este suspendată provizoriu din activitate, după ce a fost depistată pozitiv la Roxadustat la începutul lunii septembrie a anului recent încheiat.

A început „prăbușirea” în clasamentul WTA pentru Simona Halep

Așadar, cel puțin până la finalizarea procesului care momentan nici nu a început, Simona Halep nu poate participa la niciun turneu organizat sub egida WTA sau ITF. Iar noul sezon a început deja, cu turneele de la Adelaide și Auckland, competiții premergătoare primului turneu de Grand Slam al anului, cel de la Australian Open.

Astfel, în mod evident, Halep nu își va putea apăra punctele obținute în aceeași perioadă a anului trecut. De aici rezultă că ea va fi depășită în clasamentul WTA de către jucătoarele aflate în spatele ei. De fapt, acest lucru s-a întâmplat deja. În clasamentul WTA actualizat în timp real, Simona a picat deja pe poziția a 12-a, fiind depășită de Paula Badosa și Madison Keys.

De asemenea, în funcție de rezultatele înregistrate la turneele de la Adelaide și Auckland, Simona Halep ar putea ajunge chiar pe locul 13. Clasamentul general va fi actualizat la începutul săptămânii viitoare, iar atunci se va confirma picajul fostului lider WTA.

Bineînțeles că sunt șanse foarte mari ca declinul Simonei să fie doar la început. În cazul în care va primi o suspendare drastică în urma scandalului de dopaj în care este implicată, este clar că se va „prăbuși” în clasamentul WTA și, cel mai probabil, acest lucru ar fi sinonim și cu încheierea carierei sale, în condițiile în care a ajuns deja la 31 de ani.

Capăt de drum pentru româncă în elita tenisului?

Momentan, cert este că sportiva din Constanța va mai rata multe alte turnee în lunile următoare, inclusiv pe cel de la Australian Open. Acest lucru înseamnă că în scurt timp ea va ieși și din top 20 WTA. În prezent, în clasamentul WTA „la zi”, românca are 2381 de puncte, în vreme ce Ekaterina Alexandrova, ocupanta locului 20, are 1910 puncte. Este deci vorba despre o distanță foarte mică.

După un an 2021 măcinat de accidentări, Halep a ieșit pentru prima dată după mulți ani din top 10 WTA. Însă, odată cu începerea colaborării cu Patrick Mouratoglou, care a dus la un 2022 foarte bun, până la testul pozitiv din septembrie, românca a revenit în elita tenisului feminin mondial. Din păcate pentru ea, acum va părăsi din nou această „lume”. Posibil definitiv.

Urmăriți Playsport.ro și pe