Veștile proaste nu mai contenesc pentru Simona Halep. Încă o lovitură pentru fostul număr 1 mondial

Moldoveanu Camelia / 25.06.2022, 20:27
Veștile proaste nu mai contenesc pentru Simona Halep. Încă o lovitură pentru fostul număr 1 mondial

Simona Halep a fost nevoită să se retragă din semifinalele de la Bad Homburg din cauza unei accidentări la gât, iar acum a primit încă o lovitură. Organizatorii de la Wimbledon 2022 au făcut un anunț important.

Organizatorii de la Wimbledon nu au ales-o pe Simona Halep

Campioana en titre de la Wimbledon, Ashleigh Barty, s-a retras din tenis anul acesta, din poziția de lider WTA. În mod tradițional, aceasta ar fi trebuit să deschidă „balul” de pe iarba Regatului Unit anul acest.

Însă, cu campioana en titre retrasă, onoarea deschiderii acestui Grand Slam trebuie oferită altcuiva. Acest subiect a fost amplu dezbătut și multe nume importante din tenis au considerat că Simona Halep ar trebui să aibă primul meci pe iarba londoneză.

Simona Halep este câștigătoarea din 2019, însă în 2020 acest turneu nu a mai a mai avut loc din cauza pandemiei. Ulterior, în 2021 campioana României a fost accidentată și locul i-a fost luat de Ashleigh Barty în meciul de deschidere.

În același timp, au existat alte două variante: Iga Swiatek (actualul lider WTA) sau Serena Williams (cea mai titrată jucătoare pe iarba londoneză). După lungi dezbateri în mediul online și nu numai, organizatorii Wimbledon au venit cu decizia finală.

Astfel, Iga Swiatek o să joace marți, 28 iulie, meciul de deschidere contra croatei Jana Ferr (25 de ani, 254 WTA). Liderul WTA este cotat cu 2,50

Darren Cahill, de partea fostei sale eleve

Darren Cahill consideră că anul acesta, în condițiile în care Ashleigh Barty i-a luat locul Simonei, acum a venit rândul Simonei să „deschidă balul” de la Wimbledon:

Aceasta ar trebui să fie Simona Halep. Covid a anulat Wimbledonul din 2020, iar Simona nu a putut juca anul trecut din cauza unei accidentări, așa că Ash Barty a primit onoarea. Cu Ash retrasă, privilegiul și onoarea ar trebui să revină Simonei. Și-a câștigat dreptul în 2019″, a scris Darren Cahill pe pagina sa de Twitter.

Kim Clijsters, Andy Roddick și Ivan Ljubicic i-au dat dreptate lui Darren Cahill.