Veteranul Ștefan Radu părăsește „Olimpico” și prinde transferul carierei la 34 de ani! Unde este așteptat să semneze

Gabriel Peneș / 28.05.2021, 19:00
Veteranul Ștefan Radu părăsește „Olimpico” și prinde transferul carierei la 34 de ani! Unde este așteptat să semneze

Veteranul Ștefan Radu părăsește „Olimpico” și prinde transferul carierei la 34 de ani! Răsturnare de situație în cazul fundașului român devenit o legendă la Lazio Roma. După 13 ani, Radu ar putea pleca de la clubul biancocelest. Asta, în ciuda faptului că se dădea aproape ca sigură înnoirea contractului cu formația unde a bătut recordul de meciuri jucate.

Veteranul Ștefan Radu părăsește „Olimpico” și prinde transferul carierei la 34 de ani!

Surpriză totală la Roma. Veteranul Ștefan Radu părăsește „Olimpico” și prinde transferul carierei la 34 de ani! Fundașul român părea „bătut în cuie” la clubul lazial până la finalul carierei. Fostul dinamovist a ajuns în Cetatea Eternă în 2008, de la Dinamo. De atunci, în 13 sezoane, Radu a devenit unul dintre jucătorii emblematici ai formației înființate în 1900. A intrat chiar în istoria „Vulturilor” drept jucătorul cu cele mai multe apariții9 în tricoul acestora. 412 prezențe a strâns Radu în acești ani, în care a câștigat 3 Cupe ale Italiei și o Supercupă.

Și în acest sezon, Radu a fost om de bază al echipei antrenate de Simone Inzaghi. Românul a adunat 33 de meciuri și un total de 2.600 de minute jucate. La momentul stabilirii recordului de prezențe, el a fost recompensat inclusiv cu un „tron” pe care era scris numărul de jocuri pentru Lazio, 402. De atunci, el a mai apărut de 10 ori pe teren. Totul se îndrepta spre o încheiere a carierei la clubul unde, deja, a devenit o legendă.

Veteranul Ștefan Radu părăsește „Olimpico” și prinde transferul carierei la 34 de ani! Unde este așteptat să semneze
Veteranul Ștefan Radu părăsește „Olimpico”. Antrenorul Simone Inzaghi îl vrea la Inter Milano

Unde este așteptat să semneze

Cum lui Radu contractul îi expira în această vară, părea doar o formalitate înnoirea lui. Însă, niciodată nu se știe ce te poate aștepta „după colț”. Situația s-a schimbat cu 180 de grade după ce o altă bombă a fost detonată pe Olimpico. Simone Inzaghi ar putea deveni noul antrenor al campioanei, Inter Milano. Asta după ce Antonio Conte a decis să părăsească gruparea care, în ciuda performanței din acest sezon, se confruntă cu probleme financiare imense. Inter este deținut de aceeași companie chineză care patrona și Jiangsu Suning, formația unde Cosmin Olăroiu a luat „țeapa” vieții. Și tot după câștigarea titlului.

Prestigioasa publicație Gazzetta dello Sport a anunțat că Inzaghi și l-ar dori pe Ștefan Radu la Inter. Relația dintre cei doi este foarte bună. În plus, se pare că Radu și-ar fi dorit un nou contract pe 2 ani cu Lazio, în vreme ce conducerea i l-a oferit pe un singur an.

Relația dintre Inzaghi și Radu este una extrem de solidă și, luând în considerare faptul că mai mulți fundași de la Inter sunt pe picior de plecare (D’Ambrosio, Kolarov și Ranocchia), românul, care încasează un salariu de 1,3 milioane de euro pe sezon, reprezintă o soluție optimă pentru nerazzurri”, au scris cei de la Gazzetta dello Sport.

Ziariștii italieni au mai notat că situația se aseamănă cu cea din 2004. Atunci, plecrea antrenorului Roberto Mancini  – tot la Inter – a dus la un adevărat exod al unor fotbaliști importanți ai lazialilor.

Se repetă situația din 2004, când Roberto Mancini a lăsat Lazio pentru Inter și a fost însoțit la Milano de Mihajlovic, Favalli și Dejan Stankovic. De aceea, fanii lui Lazio se tem de un nou exod și că nu-l vor pierde doar pe Simone Inzaghi”, a mai adăugat publicația citată.