Victor Pițurcă dă din „casă”. De ce nu-l mai vrea Becali pe Iordănescu la FCSB

Moldoveanu Camelia / 13.11.2021, 15:18
Victor Pițurcă dă din „casă”. De ce nu-l mai vrea Becali pe Iordănescu la FCSB

FCSB se află într-o nouă situație de criză, iar Victor Pițurcă explică de la ce a pornit totul. Fostul antrenor a decis să demisioneze de la echipa „roș-albastră” după ce Gigi Becali și-a criticat jucătorii pe la mai multe emisiuni televizate. Piți a explicat care este, de fapt, motivul real al supărării omului de afaceri pe Edi Iordănescu.

Victor Pițurcă: „Vă dați seama ce greu îi este lui acum că nu mai antrenează”

Gigi Becali și Victor Pițurcă au colaborat la FCSB  (Steaua București) de mai multe ori, cunoscându-se foarte bine și legându-i chiar și un dosar penal. Rugat să-l compare pe Becali cu Rotaru și Mititelu, Piți consideră că patronul FCSB a fost un exemplu pentru toți. Ironic, el a mai subliniat su faptul că latifundiarul din Pipera suferă pentru că acum nu are loc să facă și pe antrenorul la propria echipă.

Mititelu și Rotaru s-au luat după Gigi Becali. Mititelu mai trimitea și el echipa anumitor antrenori, dar nu știu dacă e așa. Dar cât am fost eu nu s-a pus problema. Niciodată, niciodată! Gigi a fost un exemplu pentru ei. Și nu doar pentru ei, ci și pentru alți conducători. Gigi se implică la echipă, la antrenor, face echipa. Vă dați seama ce greu îi este lui acum că nu mai antrenează!”, a spus Victor Pițurcă pentru GSP.

„Bravo, patroane!”, problema reală dintre Becali și Edi Iordănescu

Fostul selecționer este de părere că reala problemă pe care o are Gigi Becali cu Edi Iordănescu este că cel din urmă nu-i gâdilă egoul patronului. De altfel, Florin Lovin, fostul fotbalist de la FCSB, are aceeași părere.  Victor Pițurcă a mai vorbit și despre relația pe care o are el acum cu finanțatorul FCSB.

Pe el nu-l interesează rezultatele acum, ci jocul. E normal să gândească așa, el a fost obișnuit, doi-trei ani de zile, ca după meciuri să primească telefoane de felicitare. „Bravo, patroane!”. Acum nu se mai întâmplă asta, nu mai are niciun merit.

Am vorbit cu el acum șase luni, când am avut Covid. Cred că de la Cristi Borcea a aflat. Mi-a trimis medicamente și o asistentă acasă. Pe urmă am mai vorbit de două-trei ori. Eu n-am vorbit vreo doi ani cu el.

S-a încheiat povestea. Am avut o condamnare cu suspendare, un an cu doi de încercare. Cam trei ani mi-am luat pentru el. Am vrut să-l ajut și aveam o convenție… Că ceea ce-am semnat eu acolo nu va apărea la DNA, dar pe parcurs a apărut și n-a fost de vină el, ci avocatul lui. Nu mai contează! Eu am susținut un precontract pe care l-ar fi făcut el pentru un teren, că acei bani erau pentru terenul respectiv. Am primit pentru Gigi Becali un an cu suspendare și încă doi de supraveghere. Dacă se întâmpla ceva, făceam și…. În sfârșit, a trecut!”, a mai spus Pițurcă pentru aceeași sursă.