Victor Piţurcă nu exclude o revenire spectaculoasă în fotbal: „Vreau să văd că se face totul ca Steaua să revină acolo unde îi este locul”

George Drafta 13.04.2023, 19:14
Victor Piţurcă nu exclude o revenire spectaculoasă în fotbal: „Vreau să văd că se face totul ca Steaua să revină acolo unde îi este locul”

Anunţul că Steaua ar putea beneficia de o modificare a Legii Sportului astfel încât să poată avea drept de promovare l-a bucurat nespus pe Victor Piţurcă.

Fostul jucător şi antrenor al roş-albaştrilor îi mulţumeşte fostului ministru al Apărării, Vasile Dîncu, pentru faptul că s-a bătut pentru acest deziderat.

„Ne-am dorit ca acest brand să revină în prim plan, fotbalul românesc va avea de câştigat. După întâlnirea cu reprezentanţii MApN, cu suporterii, cu oamenii din politic, mi s-a promis că lucrurile vor evolua. Dar s-a întâmplat acest lucru mai repede decât mă aşteptam.

Domnului Dîncu vreau să îi mulţumesc pe această cale, nu am avut încredere în dânsul pentru că nu a făcut mult mai mult când a fost ministru. Dar probabil era nevoie de timp. A făcut acest lucru şi cred eu că va avea nu numai dânsul de câştigat, pentru că steliştii îl vor respecta foarte mult, dar şi echipa naţională”, a declarat Victor Piţurcă la Digi Sport.

Concurenţă fără avantaje

Pentru fostul selecţioner, eventuala competiţie între Steaua şi celelalte formaţii din Superligă nu ar reprezenta o problemă.

„În campionatul României, 3 sferturi din echipe sunt susţinute de primării, nu înţeleg de ce Steaua nu ar fi suţinută de MApN? Multe dintre aceste echipe nu sunt susţinute corect, dacă s-ar face investigaţie ar avea de suferit oamenii de acolo. De ce să nu se ia o măsură cum se face acum ca totul să fie legal ?

Nici Steaua nu va aparţine în totalitate de MApN. Sunt oameni maturi, inteligenţi, vor lua măsurile cele mai bune pentru ca Steaua să revină unde a fost, e normal ca oameni care îndrăgesc fotbalul şi care au expertiză să se implice”, a mai adăugat legenda din Ghencea.

Revenire deloc imposibilă

Deşi nu a mai antrenat de ani buni, Piţurcă nu exclude varianta revenirii la Steaua. În cazul în care echipa va ajunge în prima divizie. Există însă şi condiţii.

Suporterii roş-albaştrilor nu au mai populat arena din Ghencea în utima vreme din cauza lipsei dreptului de promovare
Suporterii roş-albaştrilor nu au mai populat arena din Ghencea în utima vreme din cauza lipsei dreptului de promovare

„Voi vedea, eu vreau să văd profesionalism, vreau să văd că se face totul ca Steaua să revină acolo unde îi este locul. Nu ştiu ce îmi rezervă viitorul, sunt aceşti băieţi tineri cum este şi Daniel Opriţa. Aş putea spune nu, că de antrenat va fi mai greu, dar ştiu eu ce se poate întâmpla? Pentru Steaua aş face orice, toţi colegii mei, nu numai eu.

Eu sunt alături de Steaua din toată inima, nu mi se pare corect să nu se facă un efort să vină în prima ligă. Nu merg nici eu la meciuri,  ce să fac, să văd meciuri amicale? Felicitări jucătorilor şi staffului tehnic pentru rezultate obţinute, au dat totul în teren. Automat dacă lumea va şti că Steaua va promova lângă echipa vor veni sute de mii de oameni”, a încheiat Piţurcă.

Urmăriți Playsport.ro și pe