Victor Piţurcă nu se grăbeşte cu laudele la adresa Stelei. „Deocamdată este un club amator”

Marian Cărăvan / 03.06.2021, 22:25
Victor Piţurcă nu se grăbeşte cu laudele la adresa Stelei. „Deocamdată este un club amator”

CSA Steaua a promovat în Liga a 2-a, dar asta nu îl impresionează prea tare pe un fost fotbalist din Ghencea. Victor Pițurcă nu se grăbește cu laudele la adresa Stelei. „Deocamdată este un club amator”, spune fostul selecționer.

Victor Pițurcă nu se grăbește cu laudele la adresa Stelei

CSA Steaua a ajuns în Liga 2 și imediat după promovarea în eșalonul secund, Adrian Bumbescu a declarat că îl așteaptă alături de roș-albaștri pe Victor Pițurcă. Fostul coleg al lui Bumbescu privește însă cu scepticism proiectul grupării din Ghencea. Victor Pițurcă nu se grăbește cu laudele la adresa Stelei. Și asta în primul rând pentru că CSA Steaua nu are forma organizatorică necesară promovării în Liga 1.

Bumbescu cred că mă așteaptă. Bumbescu, Iovan, mă așteaptă. Chiar și Daniel Oprița. Ar fi culmea să nu continue Oprița. Din ce am discutat cu el, a cerut un salariu de bun simț, nu mi s-a părut mare. Oprița a reușit să promoveze în Liga 2 cu mulți jucători aduși de el. El poate reuși să aducă Steaua pe prima scenă, cu această experiență.

Eu sper că cei care conduc destinele Stelei să facă în așa fel încât să poată Steaua să promoveze. Ar fi un minus mare dacă nu se întâmplă așa. Dacă vezi declarații de genul ăsta la adresa antrenorului care a făcut numai lucruri bune, începi să-ți pui anumite semne de întrebare. Nu e cazul! (n.r.- să meargă la Steaua).

Deocamdată, Steaua e un club amator. Când va putea să promoveze în Liga 1, putem să credem că lucrurile încep să se facă profesionist”, a spus Victor Pițurcă, la emisiunea Fotbal Club, de la Digi Sport.

Victor Piturca nu se grabeste cu laudele la adresa Stelei. „Deocamdata e un club amator”
Victor Piturca nu se grabeste cu laudele la adresa Stelei. „Deocamdata e un club amator”

Daniel Oprița cere un salariu considerat mult prea mare pentru Liga 2

CSA Steaua a promovat în Liga 2, avându-l antrenor pe Daniel Oprița. Tehnicianul s-ar putea despărți însă de gruparea din Ghencea, după ce pretențiile sale salariale sunt considerate mult prea mari față de nivelul ligii secunde.

Potrivit Gazetei Sporturilor, surse apropiate de CSA Steaua au dezvăluit ce așteptări financiare ar avea fostul fotbalist de la Steaua și Dinamo. Conform acestora, el a avut în Liga 3 un salariu de 3.000 de euro pe lună, mult mai mare decât ceilalți antrenori de la acest nivel.

Acum, după promovare, lui Oprița i s-ar fi oferit un salariu de 4.000 de euro lunar. Discuția a fost doar una de principiu în primă fază. Antrenorul Stelei a refuzat însă oferta. El a considerat că este prea puțin având in vedere performanța pe care a realizat-o la echipa din Ghencea.

„I-a jignit pe cei din conducere”

Mai mult, aceleași surse dezvăluie că oamenii din conducerea clubului s-au simțit jigniți de modul în care a tratat Oprița acest subiect. Aceștia sunt supărați pe faptul că antrenorul și-a spus public nemulțumirea după meciul de la Afumați. De asemenea, el ar fi amenințat în cadrul clubului că, dacă va pleca de la echipă, îi va lua cu el și pe fotbaliștii pe care i-a adus.

Oprița este însă nemulțumit, a ieșit public să spună asta și i-a jignit pe cei din conducere. Mai mult, a început să amenințe că dacă pleacă ia și jucătorii pe care i-a adus. Mai ales că majoritatea sunt la final de contract, cu excepția a 4-5 din actualul lot”, ar fi spus Oprița conform sursei citate.

Din păcate pentru Steaua, aceasta nu este nici pe departe cea mai mare problemă a clubului în aceste zile. „Militarii” încearcă să găsească o soluție pentru a avea drept de promovare în Liga 1 încă din primul sezon. În acest moment, Steaua este club de drept public și nu are voie să joace în prima divizie. Această problemă se poate rezolva dacă oficialii clubului reușesc să găsească o variantă de a modifica statutul clubului într-unul de drept privat.