Victorie importantă pentru românii de la Genoa. Radu Drăgușin și George Pușcaș au fost titulari în meciul cu Venezia

Robert Zanfir 17.01.2023, 21:39
Victorie importantă pentru românii de la Genoa. Radu Drăgușin și George Pușcaș au fost titulari în meciul cu Venezia

Radu Drăgușin (20 de ani) și George Pușcaș (26 de ani) au fost titulari pentru Genoa, în victoria cu Venezia, 1-0, din etapa a 20-a din Serie B. A fost al cincilea meci consecutiv fără eșec pentru echipa românilor.

Un adevărat campionat românesc este Serie B, cel puțin în acest sezon! De la liderul Frosinone, unde joacă Daniel Boloca, până spre zona retrogradării, la Palermo, unde joacă Ionuț Nedelcearu, al doilea eșalon din fotbalul italian a devenit „acasă” pentru mai mulți jucători români. Dennis Man și Valentin Mihăilă încearcă să revină cu Parma în Serie A, Olimpiu Moruțan, Marius Marin și Adrian Rus speră ca a doua încercare de promovare să fie cu succes, iar Genoa lui George Pușcaș și Radu Drăgușin se bat cu șanse pentru premiul cel mare.

Radu Drăgușin și George Pușcaș, titulari în victoria lui Genoa cu Venezia

Radu Drăgușin și George Pușcaș au fost printre cei bucuroși în ultima etapă. Genoa a trecut cu greu de Venezia. Cei doi au fost titulari, dar pe teren a rămas până la final doar fundașul lui Juventus.

Atacantul naționalei a rezistat în joc până în minutul 67, când a fost înlocuit de Massimo Coda. „Veteranul” gazdelor a fost și cel care a adus golul victoriei, în minutul 85. Extrem de nervos, Pușcas a fost avertizat în minutul 62 și a fost înlocuit cinci minute mai târziu.

După 20 de etape, „grifonii” se mențin pe locul 3, cu 36 de puncte, la egalitate cu poziția a doua. Liderul Frosinone și Reggina sunt, pentru moment, ocupantele celor două poziții care asigură promovarea directă.

Ce au scris italienii despre Radu Drăgușin și George Pușcaș

Jocul lui Radu Drăgușin a fost apreciat de presa din Italia. Fundașul a fost între cei lăudați, iar Tuttomercatoweb l-a notat cu 6,5.

„Toate mingile înalte au fost ale sale. Și-a închis bine partea, folosindu-se de corpul său, și a jucat în fața adversarului său fără ca acesta să șuteze spre poarta lui Marinez. El a început acțiunea care a dus la golul lui Coda”, a scris Tuttomercatoweb despre Radu Drăgușin.

De partea cealaltă, Pușcaș a primit doar 5,5. Jurnaliștii locali nu i-au trecut cu vederea nervii din timpul jocului.

„Gilardino l-a pus în centrul atacului, în locul lui Coda. Apărarea Veneției îi rezervă un tratament deloc tandru, el devine prea nervos și ia un cartonaș galben. Nu reușește să creeze șanse periculoase”, au scris jurnaliștii despre atacantul naționalei României.

Următorul meci al celor de la Genoa va fi pe terenul celor de la Benevento. Echipa luiFabio Cannavaro este prima peste zona roșie. Ocupă locul 15, cu 23 de puncte.

Urmăriți Playsport.ro și pe