Victorie pentru contestatarii lui Dan Petrescu: „Mai fac și eu câte ceva. Oricum mâine se uită”

Iosif Pintilie 13.10.2022, 23:35
Victorie pentru contestatarii lui Dan Petrescu: „Mai fac și eu câte ceva. Oricum mâine se uită”

CFR Cluj a închis gura tuturor contestatarilor. Echipa ardeleană a obținut a doua victorie a sezonului din grupele Conference League, în returul cu Slavia Praga. 2-0 a fost scorul duelului din Gruia, marcatorii fiind Yuri și Deac, ultimul punctând din penalty.

Dan Petrescu, fericit după victoria cu Slavia Praga

Antrenorul lui CFR Cluj, Dan Petrescu, s-a declarat încântat de victoria elevilor săi, din duelul cu Slavia Praga. Acesta spune că nu credea că va reuși să obțină șase puncte din dubla cu Slavia, însă este mulțumit de jocul elevilor săi.

„În primul rând, știți starea mea de spirit în acest moment. Sunt foarte fericit pentru victorie. Sunt convins că, dacă prietenul meu era încă în viață, era cel mai fericit om din lume. Toată lumea știe cât de mult ‘Pisică’ iubea acest club, a venit peste tot cu noi. Mai ales că azi a fost îngropat, îi dedicăm toți victoria. Am stat 36 de ani nonstop cu el, n-am stat nici cu familia cât am stat cu el. N-a fost ușor să pregătesc meciul. Mi-aș dori și ca suporterul care a avut probleme la meci să-și revină și să se bucure de această victorie minunată.

Dacă îmi spuneai înainte de meciurile cu Slavia că luăm șase puncte, spuneam că visezi sau aiurezi pentru că eu cred în continuare că e cea mai bună echipă din grupă, au dominat, au atacat, dar ne-am apărat eroic și la cele 3-4 ocazii am marcat două goluri. Îi felicit pe băieți, suntem într-o perioadă bună. Dacă am fi bătut și la Arad, era o perioadă lungă fără gol primit.

Nu știu ce s-a întâmplat (n.r – cu suporterul căruia i s-a făcut rău în timpul meciului), nu știu care e starea lui, dar îi felicităm pe cei care au intervenit dacă au salvat pe cineva de la moarte.

”Să nu ne entuziasmăm prea mult”

Nu e ușor să bați un penalty, mai ales la ce presiune era, bravo lui Deac că a marcat, a jucat și accidentat. La pauză m-am hotărât să-l schimb, îl durea și piciorul și aveam nevoie de jucători mai proaspeți. Doctorii l-au reparat, staff-ul medical a făcut o treabă excelentă.

Mai sunt două meciuri, e posibil orice în această grupă. Să nu ne entuziasăm prea mult. Dacă vom câștiga un meci, nu cred că se mai poate întâmpla ceva. Noi trebuie să câștigăm un meci și atunci va fi totul bine. Dacă câștigăm un meci, cred că matematic nu se mai poate întâmpla nimic. Mă cunoașteți foarte bine, eu nu sunt nici prea optimist, nici prea pesimist, ci realist. Avem șapte puncte și mergem înainte. Sunt șapte puncte incredibile, ținând cont că am jucat de două ori cu Slavia, care, dacă trece de grupe, cred că poate ajunge până în finală.

Da, mai știți că Dan Petrescu, pe unde umblă, mai face și el câte ceva câteodată, mai câștigă câte un meci, chiar dacă nu e apreciat, dar asta e, mergem înainte. Se va uita mâine această victorie și o luăm de capăt. Mă aștept la orice, oricând. Eu îmi fac meseria, atât.

Nu știu dacă a fost patronul la meci. Dacă a venit, bravo lui, a venit cu noroc. Dacă nu, îi dedicăm victoria. Patronul e mereu alături de mine. Chiar dacă au fost niște speculații în presă, eu nu m-am certat niciodată cu el în cei cinci ani de când sunt la CFR.

Mă bucur că am avut inspirația să-l cumpărăm pe Yuri de la Mediaș, e un băiat de caracter, care marchează, se apără. E pe drumul cel bun, merită lăudat pentru efort. Și el ținea foarte mult la prietenul meu Pisică și mi-a spus că la ureche că pentru el a marcat. Yuri dă mereu în toate mingile la antrenament, nu știu cum se lipește, are timing. Sunt jucători care mie îmi plac în apărare, cum au fost Vinicius și Galamaz înainte. Mie îmi plac fundașii care apar și marchează goluri”, a spus Dan Petrescu.

Urmăriți Playsport.ro și pe