Victorie pentru Elina Svitolina la Monterrey în fața rusoaicei Potapova. Inițial a vrut să boicoteze turneul. Câștigurile vor merge către armata ucraineană

Olteanu Ștefan 02.03.2022, 11:24
Victorie pentru Elina Svitolina la Monterrey în fața rusoaicei Potapova. Inițial a vrut să boicoteze turneul. Câștigurile vor merge către armata ucraineană

Elina Svitolina a obținut o victorie fără drept de apel la Monterey, scor 6-2, 6-1 în fața rusoaicei Potapova. Ucraineanca a vrut inițial să boicoteze turneul, însă ulterior a revenit asupra deciziei și a jucat partida din Mexic.

„Țoți banii vor merge către armata ucraineană!”. Victorie pentru Elina Svitolina la Monterrey în fața rusoaicei Potapova

În primul tur al turneului WTA de la Monterrey, Elina Svitolina (27 de ani – locul 15 WTA) s-a prezentat mai motivată ca niciodată și a obținut o victorie impresionantă în fața rusoaicei Anastasia Potapova (20 de ani – 115 WTA).

Svitolina a început furtunos meciul și a reușit două break-uri în debutul primului set, ambele confirmate și de propriul serviciu. Ulterior, rusoaica și-a câștigat de două ori serviciul, însă nu a fost de ajuns pentru a mai schimba soarta primului set. Svitolina s-a impus cu 6-2, după doar 36 de minute.
Desfășurarea partidei a fost similară și în actul secund. De data aceasta, Potapova a reușit să își facă serviciul în primul game al setului, însă acesta a fost și singurul game câștigat de ea. Svitolina și-a adjudecat și setul secund, scor 6-1, în doar 28 de minute.
Mulțumită acestei victorii, scor 6-2, 6-1, Elina Svitolina s-a calificat în optimile turneului de la Monterrey și în același timp și-a asigurat și un cec de 3.076 de euro.
La finalul jocului, Svitolina a declarat că toți banii adunați în cadrul turneului vor merge către armata ucraineană, care luptă să rămână în viață în fața invadatorilor ruși:

Acest turneu este foarte, foarte special pentru mine. Toți banii pe care îi voi câștiga aici vor merge către armata ucraineană. Vă mulțumesc mult pentru sprijin!”, a declarat Elina Svitolina, cu ochii în lacrimi.

În optimi, Svitolina o va întâlni pe Viktoriya Tomova (27 de ani – 103 WTA), din Bulgaria.

Partida dintre Anastasia Potapova și Elina Svitolina a fost la un pas să nu se dispute

Inițial, Elina Svitolina a anunțat că va boicota turneul de la Monterrey în cazul în care va fi nevoită să joace împotriva vreunei sportive din Rusia sau Belarus, lucru care s-a întâmplat încă din primul tur.
La auzul respectivei vești, Anastasia Potapova și-a declarat public dezamăgirea:

În general, chiar din copilărie, ne alegem calea de dezvoltare. Chiar și când eram un copil, visam să joc tenis fără să aleg un meci, o țară sau un partener de joc. E dificil să le explic oamenilor din politică faptul că pentru mine nu există niciun adversar dintr-o altă țară. Eu lupt pentru victorie, pentru cel mai bun joc al meu, pentru rezultatul meu. Din păcate, noi acum, atleți profesioniști, devenim ostatici ai situației curente.

A juca tenis este alegerea și visul nostru, pentru care muncim zilnic, antrenându-ne și încercând constant să fim mai buni. Îmi pare rău, dar deși sunt străină de politică, sunt împotriva durerii, lacrimilor și războiului. Pacea unește lumea și cu toții ar trebui să rămânem umani. Iar copiii ar trebui să continue să viseze”, scria Potapova pe Instagram.

Ulterior, Svitolina s-a răzgândit și a acceptat să evolueze la Monterrey, cu promisiunea că va dona toți banii către armata ucraineană. Câștigătorul turneului WTA 250 de la Monterey, în 2022, primește un cec de 25.944 euro.

Dayana Yastremska a plâns după ce a învins-o pe Ana Bogdan la Lyon. Ucraineanca a fugit prin România de războiul de la ea din țară.

Urmăriți Playsport.ro și pe