Victorie pentru Victor Pițurcă! Decizie de ultimă oră luată de instanță

Robert Zanfir 08.02.2023, 16:59
Victorie pentru Victor Pițurcă! Decizie de ultimă oră luată de instanță

Tribunalul București a admis miercuri, 8 februarie, contestația lui Victor Pițurcă (66 de ani) în ceea ce privește măsura controlului judiciar cerut de DNA. Fostul selecționer al României este acuzat de cumpărare de influență în cazul măștilor de protecție neconforme achiziționate de MApN.

Victor Pițurcă rămâne, pentru moment, cu cele 24 de ore petrecute în arestul cerut de DNA. Direcția anticorupție a cerut, fără succes, și arestarea preventivă pentru 30 de zile a antrenorului. Azi, fostul atacant al Stelei a scăpat și de controlul judiciar.

Victor Pițurcă a scăpat de controlul judiciar

30 ianuarie a fost o zi de cumpănă pentru Victor Pițurcă. Ex-selecționerul naționalei a fost audiat de DNA într-un caz în care este implicat și fiul său. Firma lui Alexandru Pițurcă s-ar fi ales cu 2,2 milioane de euro în urma unei afaceri cu măști de protecție neconforme.

Imediat după decizia Tribunalului București, Pițurcă a declarat că dosarul e „o făcătură” și că acuzațiile care i se aduc sunt penibile. „M-au făcut să par un bandit și un escroc”, spune cel poreclit „Satana”.

„E normal că am câștigat să mi se revoce controlul judiciar. De ce e normal? Fiindcă acest dosar e o făcătură, care cu greu poate apărea într-o societate normală. Dacă am ajuns să fiu vinovat că mi-am împrumutat fiul să facă o afacere, atunci.. Afacere care a fost de la început până la final foarte corectă. Bani curați, taxe plătite la stat! Nimic, dar absolut nimic care să fie incorect.

Am fost acuzat de cumpărare de influență, cea mai penibilă acuzație care mi se putea aduce. Cei care m-au acuzat de acest lucru m-au făcut să par în ochii opinie publice ca fiind bandit și escroc. În plus, vă imaginați la ce a fost supusă familia mea în toate aceste zile.

Această victorie, decizia de a-mi fi revocată măsura controlului judiciar, adică de a-mi fi redată libertatea sută la sută, e foarte normală, fiindcă judecătorul a înțeles exact cazul, în urma explicațiilor pe care le-am dat, atât eu, cât și avocații mei. Iar această decizie arată opiniei publice că eu n-am nici o vină în acest dosar”, a declarat Pițurcă pentru Gsp, după ce a primit decizia.

Închisoare de la 2 la 7 ani este pedeapsa pe care o riscă Victor Pițurcă, dacă va fi găsit vinovat.

Sunt nişte judecători tineri, e o generaţie de judecători foarte bine pregătiţi, tineri, din ce văd, că am şi eu procese. Şi le dă în cap procurorilor. Sunt total nepregătiţi. Cum vine asta? Nu că îi iau apărarea. Nici nu am prietenie cu el, dar m-aţi întrebat ca persoană publică. Eu împrumut firma copilului meu, vezi ăla ce a făcut. Te arestez că ai împrumutat firma, ca dovadă că i-a dat drumul.
Gigi Becali

Urmăriți Playsport.ro și pe