Victorie românească la Roland Garros, în urmă cu puțin timp. Avem o sfertfinalistă în turneul de la Paris

Marian Cărăvan / 06.06.2021, 16:31
Victorie românească la Roland Garros, în urmă cu puțin timp. Avem o sfertfinalistă în turneul de la Paris

După eliminarea Soranei Cîrstea, avem totuși o veste bună de la Roland Garros. Avem o sfert finalistă în turneul de la Paris. Aventura continuă pentru una dintre reprezentantele României la turneul de Grand Slam din capitala Franței.

Victorie românească la Roland Garros

Una caldă, una rece, duminică, în turneul de Grand Slam de la Roland Garros. Consemnăm o victorie românească pe zgura pariziană. O reprezentantă a României a ajuns în sferturile de finală ale turneului din capitala Franței. Victorie românească la Roland Garros.

Irina Begu și partenera sa de dublu, argentinianca Nadia Podoroska, s-au calificat în sferturile de finală ale probei feminine de dublu. Ele le-au învins pe reprezentantele gazdelor, franțuzoaicele Clara Burel și Chloe, scor 6-3, 6-1. O oră și 14 minute a durat meciul care le-a dus pe Irina Begu și pe partenera sa în sferturile de finală. Perechea româno-argentiniană a avut un serviciu net superior și și-a asigurat un cec de 49.853 de euro și 430 de puncte WTA la dublu.

În sferturi, Irina Begu și Nadia Podoroska se vor confrunta cu învingătoarele din meciul Sharon Fichman (Canada)/Giuliana Olmos (Mexic) versus Petra Martic (Croaţia)/Shelby Rogers (SUA).

Irina Begu s-a calificat in sferturi al Roland Garros, in proba de dublu
Victorie romaneasca la Roland Garros. Irina Begu s-a calificat in sferturi, in proba de dublu

Sorana Cîrstea a fost eliminată în optimi la simplu

Tot duminică, Sorana Cîrstea a fost eliminată din proba de simplu de la Roland Garros.

Vis spulberat pentru Sorana Cîrstea, iubita lui Ion Ion Țiriac. A fost eliminată de la Roland Garros la capătul unui meci dramatic. Sorana a început bine primul set, pe care a fost la un pas să îl câștige. La scorul de 6-5, Sorana a avut o minge de set pe care a ratat-o. Ulterior, setul a fost dus în tie-break, unde slovena s-a impus cu 7-4.

Pierderea primului set a afectat-o pe Sorana, care s-a văzut pusă în mare dificultate în setul secund. Slovena a avut un start fulgerător și a reușit să câștige primele 5 game-uri într-un interval de 25 de minute. Sorana și-a făcut serviciul de abia în game-ul 6, însă nu a fost de ajuns pentru a mai putea întoarce soarta meciului.
Sorana Cîrstea a fost învinsă de Tamara Zidansek, scor 6-7 (4-7), 1-6 și părăsește Roland Garros în optimi. Este a doua cea mai bună performanță a ei la Paris, după sfertul reușit în 2009. Aici puteți afla situația la zi a românilor în turneul de la Roland Garros.