Victorie superbă reușită de Ana Bogdan la Wimbledon. Și-a spulberat adversara în două seturi

Giosanu Catinca / 28.06.2022, 18:44
Victorie superbă reușită de Ana Bogdan la Wimbledon. Și-a spulberat adversara în două seturi

Ana Bogdan s-a calificat, marți, în runda a doua a turneului de Mare Şlem de la Wimbledon. Jucătoarea română de tenis a învins-o în două seturi pe Dayana Yastremska (22 de ani, 74 WTA).

Ana Bogdan, în turul doi la Wimbledon 2022

Ana Bogdan a debutat cu dreptul la Wimbledon și s-a calificat în turul al doilea după un meci de două seturi contra ucrainencei Dayana Yastremska.

Românca s-a impus cu 6-2, 6-2 în fața tinerei care a fugit din Ucraina în urma războiului declanșat de Vladimir Putin.

Meciul dintre Ana Bogdan și Dayana Yastremska a durat aproximativ o oră. Cele două s-au mai întâlnit de două ori în circuitul profesionist. Jucătoarea din ucraina s-a impus de fiecare dată. Însă astăzi campioana noastră a întrerupt seria succeselor deţinută de Yastremska.

Cine este adversara Anei Bogdan din turul 2 al Wimbledon

Ana Bogdan știe deja cu cine ar putea juca în turul doi de la Wimbledon, turneu dotat cu premii în valoare totală de 40.350.000 de lire sterline.

Sportiva din România o va întâlni pe învingătoarea dintre Petra Kvitova și Jasmine Paolini în turul doi de la Wimbledon.

Pentru calificarea în turul al doilea, ​​Ana Bogdan va fi recompendată cu un cec în valoare de 78.000 de lire sterline, echivalentul a 96 de mii de dolari.

Reamintim că ATP și WTA au decis ca turneul de la Wimbledon din acest sezon să nu aibă puncte, întrucât sportivii din Rusia și Belarus nu au primit permisiunea de a participa la ediția din acest an.

Cum s-au descurcat celelalte românce la Wimbledon

Mihaela Buzărnescu s-a calificat și ea în turul secund la Wimbledon, după victoria cu Nastaja Schunk ( locul 154 WTA), scor 6-4, 6-2.

În runda următoare, Buzărnescu o va înfrunta pe Coco Gauff (12 WTA, favorită 11). Aceasta din urmă a învins-o în runda inaugurală a turneului de Grand Slam de la Wimbledon pe Gabriela Ruse (54 WTA). Românca nu i-a putut face față sportivei din Statele Unite.