Victorie uriașă pentru CSM București: 27-24 cu Vipers Kristiansand! Cristina Neagu, la un pas de sferturile de finală ale Ligii Campionilor

Robert Zanfir 18.12.2022, 19:09
Victorie uriașă pentru CSM București: 27-24 cu Vipers Kristiansand! Cristina Neagu, la un pas de sferturile de finală ale Ligii Campionilor

CSM București trece de Vipers Kristiansand, scor 27-24 (15-16) și termină anul pe primul loc din Grupa A a Ligii Campionilor. Cu Cristina Neagu în zi de grație, „tigroaicele” sunt aproape calificate în sferturile competiției.

„Tigroaicele” au avut finala lor. Programată la ora finalei Campionatului Mondial din Qatar, partida dintre cele mai puternice echipei ale Grupei A din Liga Campionilor le-a oferit de toate celor care au venit la Sala Polivalentă. La pauză, norvegiencele au condus, dar româncele au revenit în urma unei reprize secunde fantastice. În urma victoriei, 27-24, „tigroaicele” vor ierna pe prima poziție a grupei. Următorul meci pentru CSM Bucureşti va fi în 7 ianuarie 2023, în deplasare cu ultima clasată, Banik Most.

Victorie uriașă pentru CSM București: CSM București – Kristiansand 27-24

Cele două echipe au plecat în meci la egalitate de puncte, cu Vipers lider al grupei. Campioana en titre a terminat în avantaj, după 30 de minute în care cele două adversare au mers cap la cap.

Cristina Neagu a avut o a doua repriză de vis, iar bucureștencele au condus și la patru goluri diferență. CSM București termină anul 2022 pe primul loc în grupa A a Ligii Campionilor, cu 15 puncte. Vipers încheie anul pe locul doi, cu 13 puncte.

Principalele marcatoare pentru CSM au fost Neagu 9 goluri, Omoregie 6, iar de la Vipers s-a remarcat Jerabkova, cu 9 reuşite.

„Din ce am înțeles, biletele aproape s-au epuizat. Cred că vor fi foarte mulți oameni în sală. E o situație mai neobișnuită, e finala Cupei Mondiale, dar cui îi place handbalul va veni să ne susțină. Avem mare nevoie de fani.

Am urmărit mai multe meciuri de la Campionatul Mondial. Normal, mi-aș fi dorit să văd finala, dar mă concentrez pe ce avem noi de făcut”, a comentat Cristina Neagu, înaintea partidei.

CLASAMENT GRUPA A:

1. CSM Bucureşti 15 puncte,
2. Vipers 13,
3. Odense 12,
4. SG BBM Bietigheim 10,
5. FTC 9,
6. Brest 7,
7. Krim Ljubljana 6
8. Banik Most 0 puncte

Rezultate CSM București:

30-28 cu Krim Ljubljana, 33-26 cu Brest Bretagne Handball, 28-28 cu SG BBM Bietigheim, 31-27 cu Odense Handold, 40-25 cu DHK Banik Most, 29-35 cu Vipers, 30-24 şi 33-29 cu FTC Budapesta.

„Cred că faza de apărare va fi cheia. Pentru noi ar fi două puncte care ar consolida clasamentul grupei. O victorie în meciul de duminică ar fi fantastică! E normal să existe presiune.

Cred că Bucureștiul propune trei echipe care fac meciuri extraordinare în Liga Campionilor: noi, Dinamo, Rapid. Bucureștiul este privilegiat să vadă trei echipe în această competiție.

Pentru noi, să jucăm în sala Polivalentă este o mare plăcere. Cred că sala va fi plină. Ieri mai erau numai 200 de bilete disponibile. Asta arată iubirea românilor față de handbal”,
Adrian Vasile, la conferința de presă dinaintea meciului.

Urmăriți Playsport.ro și pe