VIDEO. Adi Mutu, replică genială după o seară fantastică: „Acum l-am depășit pe Hagi!” Ce a spus Marica + Toate reacțiile după meciul de retragere al „Briliantului”

Robert Zanfir / 13.06.2022, 00:04
VIDEO. Adi Mutu, replică genială după o seară fantastică: „Acum l-am depășit pe Hagi!” Ce a spus Marica + Toate reacțiile după meciul de retragere al „Briliantului”

Adi Mutu (43 de ani) a marcat unul dintre golurile Team Romania în meciul de retragere al fostului mare atacat, cu World Stars. Bariliantul a glumit la finalul spectacolului de la Cluj. Spune că acum l-a depășit pe Hagi în clasamentul all time al golgheterilor naționalei.

A fost spectacol din toate punctele de vedere la Sports Festival. Meciul de retragere al lui Adi Mutu a adus peste 25 de mii de spectatori în tribunele Cluj Arena. Oamenii au avut ce vedea. Foste vedete precum Luca Toni, Cannavaro, Gilardino, Makelele, Trezeguet sau Hasselbaink au venit să fie alături de fostul mare atacant al naționalei.

Adi Mutu, replică genială, după o seară fantastică: „Acum l-am depășit pe Hagi!”

„A fost o seară minunată, nu mă așteptam să fie atât de multă lume și acest vibe foarte, foarte frumos. Chiar m-am bucurat, am încercat să facem un show. Mă bucur că s-a terminat egal. Dar peste toate rămâne seara asta minunată și le mulțumesc atât băieților care au jucat, cât și publicului. La 43 de ani reușesc să îmi controlez emoțiile.

I-am spus lui Gică (Hagi – n.r.), am și înscris din pasa lui, acum am 36 (goluri – n.r.). A fost ultimul gol al meu la națională, din pasa lui. Ar fi fost fantastic dacă am fi jucat mai mult împreună, vă dați seama câte goluri aș fi avut acum la națională”, a declarat Adi Mutu la finalul serii.

Despre victoria naționalei

„Un meci foarte important. Mă bucur pentru jucători, au avut un ritm foarte bun în prima repriză. România a făcut o primă repriză bună, în a doua ne-am retras puțin, dar se vede că este o altă atitudine.

Nu s-a schimbat nimic în clasament, dar nu mai arată așa de rău. Eu zic să avem puțină răbdare cu echipa națională, se vede o schimbare. Trebuie să avem continuitate, asta e cel mai important.

Tavi Popescu… trebuie să avem răbdare cu el, are doar 19 ani, constanța nu este una dintre calitățile lui, trebuie să avem răbdare cu el”, a mai spus Mutu.

Ciprian Marica: „Mi-am adus aminte ce înseamnă să fii fotbalist”

„M-am bucurat să văd oamenii în număr atât de mare la stadion. Mă bucur pentru momentul lui Adi Mutu și pentru că ne-am revăzut. Mi-am readus aminte ce înseamnă să fii fotbalist și ce dor ne era. A fost o seara frumoasă și ne-am bucurat de ea. Noi chiar am făcut din pasiune ce am făcut și ne-am bucurat de fotbal. Ne-am bucurat și să ne revedem. E o mândrie să îți cante imnul, sper să se mai repete.

M-am bucurat pentru Adi Mutu, dar și pentru Găniță (Ionel Ganea – n.r.). Era foc și pară să marcheze, își dorea din suflet. Ambiția asta am văzut-o la el și în meciurile oficiale. Au cei de azi ce să învețe de la el”, a spus și Marica la finalul evenimentului de la Cluj.

Despre victoria cu Finlanda: Ne lasă bateriile, dar nu e totul pierdut

„Când nimeni nu mai spera, tipic nouă, renaștem și avem iarăși șanse în aceasta grupă. Nu e totul pierdut, vedem că băieții pot. Am văzut că românii care au fost la stadion au încurajat naționala noastră chiar și după doua înfrângeri. Au fost al 12 lea jucător și România câștigă și ne menținem șansele.

Ne lasă bateriile sau le folosim ori în prima repriză, ori în a doua. Nu putrem să ținem 90 de minute, să avem un ritm de joc, să avem constanță. Am căzut în a doua repriza, ne-am chinuit puțin. Dar și în fotbal, că și în viață, ai nevoie de putina șansă.

Nță într-o seară de zile mari, ne-a scos. (George Pușcaș – n.r.) trebuie să aibă un moral bun în continuare, o să vină și goluri. Eu îl susțin și am încredere în el, chiar dacă a ratat. Giuleștiul crează așa o atmosferă frumoasă”, a comentat fostul atacant al naționalei.

Ionel Ganea: „Din păcate, am ajuns să trăim din amintiri”

„Mă bucur că am putut să fiu prezent alaturi de foștii mei colegi și că am putut să îi facem fericiți atât pe cei de pe stadion, cât și pe cei de la televizor.

Atmosfera a fost frumoasă. Noi ne-am încurajat pe margine. Din păcate, trăim din amintiri, îmi pare rău. Eu cred că nu doar pe mine mă dezamăgește actuala națională, cred că pe toată țara. Din păcate, fotbalul nostru nu este pe o linie foarte bună și poate cineva se gândește să îndreptăm. Ar trebui să schimbăm ce trebuie, totul începe de sus de acolo. Va fi foarte greu daca nu oferim competiție tinerilor care vin din urmă.

Retragerea lui Adrian Mutu. Team România vs World Stars 3-3

În tabăra României au intrat rând pe rând următorii: Stelea, Maftei, Goian, Tamaș, Raț, Mutu, Săpunaru, Rădoi, Hagi, Marica, Ganea, Stăncioiu, Kiriță, Zicu, Codrea, A. Ilie, Pătrașcu, D. Niculae, Borza, M. Niculae, Iencsi și Dănciulescu.

Pentru World Stars au jucat: Frey, Ujfalusi, P. Cannavaro, Dainelli, Gobbi, Montolivo, Makelele, Jorgensen, Hasselbaink, Toni, Trezeguet, Avramov, Couto, Semioli, Gilardino, Bogdani, Pazzini, Blasi, Donadel, Golanski și Gamberini.

Gheorghe Hagi a fost în același timp și antrenor pentru Team România. Fabio Cannavaro și Cesare Prandelli au condus World Stars de pe margine.