VIDEO. Ana Maria Popescu, invitată la Playsport, în cadrul emisiunii „PlayMaker”! Ediție de colecție

Gabriel-Alexandru Ioniță / 09.08.2021, 16:33

Ana Maria Popescu a câștigat medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo în proba de spadă. Sportiva în vârstă de 36 de ani a fost învinsă în finală la „tușa de aur” de chinezoaica Sun Yiwen.

Ana Maria Popescu va vorbi la PlaySport despre „contrele” pe care le-a avut cu ministrul Novak

La întoarcerea în România, Ana Maria Popescu a susținut o conferință de presă cu care a zguduit lumea sportului din România. Ea a fost foarte critică asupra finanțării reduse pe care sportul o primește de la bugetul de stat. De asemenea, ea a povestit în ce condiții s-a pregătit pentru competiția din Japonia. Și l-a atacat și pe actualul Ministru al Sportului, Eduard Novak. Acesta lăsase de înțeles după finala probei de spadă că Ana Maria Popescu ar fi putut obține mai mult decât medalia de argint. Ulterior însă, sportiva și-a cerut scuze pentru această ieșire.

Înainte de toate, mulțumim pentru frumoasa primire. Mă bucur să vă văd pe toți aici, este foarte important pentru noi, pentru sport în general. Măcar la Jocurile Olimpice să ne întâlnim și să ne vedem. Mă bucur că după 13 ani am văzut mai puține titluri cu «Brânză a pierdut aurul», dar încă mai sunt. Mă bucur că o parte dintre voi ați înțeles mesajul că un loc la Jocurile Olimpice se câștigă, oricum ar fi el. Simplul fapt că te-ai calificat acolo este un loc câștigat.

Mă bucur și mi-aș dori ca de acum înainte asta să vorbim despre sportivii români. Indiferent că sunt la fotbal și sunt cei din echipa a doua probabil, indiferent că sunt la alt sport. Să știți că toți colegii mei de acolo muncesc foarte mult. Am citit toate comentariile și toate declarațiile din ultimele zile. Am rămas cu același gust de la Rio, din 2016, înainte să luăm aurul. Nu e OK, oameni buni, pentru că indiferent dacă ne întoarce de acolo cu medalii sau fără, noi muncim la fel. Și noi, dar și antrenorii noștri.

„Am avut în spate doar patru oameni”

Am în spatele meu patru oameni, atât am avut. Pe lângă ei, apropo de finanțare, domnule ministru, am avut sportivi de 43 de ani care s-au retras din activitate pentru că nu mai am alții. Îmi doresc foarte mult să ajungeți dumneavoastră la Tokyo și să luați aurul acela pe care eu n-am fost în stare să-l iau. Credeam că mă așteptați cu cecul ăla de 5 milioane (n.r., euro). Dar nu-i problemă mai avem timp să mi-l dați și să facem o sală nouă pentru copiii aceia”, au fost declarațiile cu care Ana Maria Popescu a generat mai multe polemici în România la revenirea din Japonia.

Despre acest subiect și despre multe altele, marea noastră campioană va vorbi în exclusivitate pentru PlaySport în cadrul emisiunii PlayMaker, în compania celor două gazde ale emisiunii, Sorin Chiriac și Cătălin Mureșanu.