VIDEO. Așa arată cel mai modern stadion din România. Aici va juca una dintre revelațiile Superligii

George Drafta 02.11.2022, 14:47
VIDEO. Așa arată cel mai modern stadion din România. Aici va juca una dintre revelațiile Superligii

Evoluţiile peste aşteptări ale celor de la Hermannstadt vin la pachet cu o altă veste bună pentru fanii sibienilor.

Lucrările de modernizare la stadionul Municipal avansează rapid. Iar momentuil inaugurării noii arene este tot mai aproape. Compania care a finanţat poriectul a publicat recent noi imagini cu bijuteria de pe malurile Cibinului. Al cărei cost depăşeşte suma de 28 de milioane de euro. La mai bine de doi ani de la momentul în care lucrările au demarat acestea sunt în proporţie foarte mare finalizate.

Doar mici retuşuri mai sunt de făcut. Astfel încât stadionul să poată gazdui meciurile ardelenilor.  Zeci de muncitori sunt pe şantier pentru ultimele finisaje care să poată face arena să fie recepţionată. Conform celor de la Turnul Sfatului de aproximativ 10 zile construcţia aflată în vecinătatea Sălii Transilvania a suportat lucrări pentru branşarea la reţeaua de gaz. Nimeni nu mai ţine cont acum de întârzierea finalizării lucrărilor de modernizare. Care ar fi trebuit să se încheie în luna martie a acestui an.

La final, stadionul va avea o capacitate de 12.363 de locuri, iar o sală de atletism şi una de box vor face parte şi ele din acest complex sportiv. Primul meci care s-ar putea juca pe noua arenă este cel dintre Hermannstadt şi U Cluj. Restanţa din etapa a 7-a este programată pe 30 noiembrie.

Din nou acasă

Hermannstadt se va putea întoarce acasă aşadar, după o perioadă lungă în care şi-a disputat meicurile de pe teren propriu la Mediaş. De altfel de când actuala echipă a reuşit să promoveze pentru prima oară în Superligă, în vara lui 2018, formaţia ardeleană a disputat doar câteva meciuri la Sibiu.

Se întâmpla după ce tribuna I fusese modernizată şi o instalaţia de nocturnă mobilă fusese achiziţionată. Acum, fanii aşteaptă nerăbdători întoarcerea favoriţilor acasă. Suporterii sibieni speră ca fotbaliştii să îşi continue evoluţiile foarte bine din prima parte a sezonului astfel încât ei poată vedea chiar meicuri de play-off pe noul Municipal. Antrenorul Marius Măldărăşanu i-a temperat de curând:

„Nu neg că nu ne dorim în play-off, dar obiectivul este menținerea în Superliga. Trebuie să-i încurajez pe jucătorii mei, dar obiectivul rămâne menținerea în prima ligă. Sunt meciuri multe, iar cei care joacă mai puțin trebuie să fie pregătiți”, a declarat principalul lui Hermannstadt.

Sibienii sunt acum pe poziţia a 5-a, cu 26 de puncte, cu 6 mia multe decâz FCSb, echipa aflată imediat sub linia play-off-ului. În runda următoare, FC Hermanstadt va juca împotriva celor de la Chindia.

Urmăriți Playsport.ro și pe