VIDEO. Atât de mult își dorește Lionel Messi să câștige Cupa Mondială. Ce a făcut starul lui PSG chiar înainte de tragerea la sorți

Gabriel-Alexandru Ioniță / 01.04.2022, 21:33
VIDEO. Atât de mult își dorește Lionel Messi să câștige Cupa Mondială. Ce a făcut starul lui PSG chiar înainte de tragerea la sorți

Cupa Mondială este singurul trofeu care îi lipsește lui Lionel Messi. Și, fără îndoială, că este cel mare mare vis al vedetei lui PSG să îi calce pe urme lui Diego Armando Maradona și să aducă Argentinei a treilea trofeu mondial.

Messi a fost foarte aproape să atingă acest deziderat în 2014. Atunci, Argentina a pierdut marea finală contra Germaniei, după un gol marcat în minutul 116 de Mario Gotze.

Lionel Messi simte că Mondialul din Qatar poate fi ieșirea sa în glorie de la echipa națională

În rest, Lionel Messi a mai participat la alte trei ediții ale Cupei Mondiale, 2006, 2010 și 2018. Însă fără foarte mare succes. Ediția din Qatar va fi, cel mai probabil, ultima pentru Lionel Messi, ajuns la vârsta de 34 de ani.

Astfel că starul lui Paris Saint-Germain își pune toate speranțele în evoluția sa și a coechipierilor săi la ediția care se va disputa la finalul acestui an în Qatar. Și este dispus să apeleze chiar și la superstiții. Sau poate doar simte că acesta va fi momentul său.

Cert este că Lionel Messi și-a tatuat pe gamba piciorului drept mingea oficială cu care se va juca la Cupa Mondială din acest an, în speranța, probabil, că aceasta îi va purta noroc.

Lionel Messi a făcut acest lucru cu doar câteva ore înaintea tragerii la sorți a grupelor de la Cupa Mondială din Qatar. Argentina are parte de o grupă relativ accesibilă. „Pumele” vor da piept cu Arabia Saudită, Mexic și Polonia pentru un loc în ooptimile de finală.

Subiectul retragerii lui Messi de la națională a revenit recent în actualitate

Recent, înaintea meciului cu Venezuela din preliminarii, selecționerul Argentinei a anunțat că această partidă poate fi ultima pentru Messi în fața propriilor suporteri. Asta pentru că starul lui PSG ar urma să se retragă de la echipa națională după turneul final din Qatar.

Mâine (n.r. la meciul cu Venezuela) el are ocazia să joace în țara lui, alături de colegii lui. Cu siguranță poate fi ultimul meci pe care l-am putea juca aici și el poate să-și ia rămas bun de la Argentina în cel mai bun mod și să spere că viitorul este și mai bun.

Leo este bine, s-a antrenat normal și este disponibil să joace. Leo se simte foarte confortabil în echipa națională a Argentinei.

În ceea ce privește situația lui cu echipa sa, m-am dus să-l văd împotriva lui Real Madrid. Și, din punctul meu de vedere, a jucat bine, a dominat meciul. Dar pe Bernabeu, uneori, un lucru este suficient pentru a schimba meciul.

La o echipă cu așteptări mari, acum, cer mai mult. Cred că situația nu-l afectează. De fiecare dată când vine aici a arătat asta”, a spus Lionel Scaloni potrivit Barca Universal.

În mod evident, Lionel Messi a fost întrebat la scurt timp despre acest subiect. El a răspuns enigmatic și a spus: „După Mondial va trebui să mă gândesc la multe lucruri”, conform Clarin.