VIDEO. Atmosferă incendiară la antrenamentul Petrolului, înainte de „Primvs Derby”. Torțe și fumigene pe „Ilie Oană”

Bădulescu Silvian / 13.08.2022, 14:15
VIDEO. Atmosferă incendiară la antrenamentul Petrolului, înainte de „Primvs Derby”. Torțe și fumigene pe „Ilie Oană”
  • Petrolul întâlnește sâmbătă, în ultimul meci al zilei, pe Rapid în ceea ce este numit „Primvs Derby”. Pentru a se asigura că elevii lui Nae Constantin sunt motivați înaintea partidei, suporterii „găzarilor” și-au făcut apariția la ultimul antrenament oficial;
  • Aceștia au stat la tribuna I a stadionului „Ilie Oană”. Pe durata sesiunii de pregătire, și-au încurajat favoriții, au cântat, aprinzând torțe și fumigene. „Primvs Derby se apropie” a fost mesajul scris cu vopsea pe un banner.

Petrolul primește vizita Rapidului pe „Ilie Oană”

Sâmbătă, de la ora 21.45, „lupii galbeni” primesc vizita Rapidului în ceea ce este cunoscut drept „Primvs Derby”. Elevii antrenați de Nae Constantin au obținut prima victorie în etapa precedentă. Aceștia caută, astfel, să se impună într-un meci care se anunță spectaculos.

În acest sens, pentru a-și arăta susținerea față de jucătorii, suporterii „lupilor galbeni” i-au surprins pe aceștia la ultimul antrenament. Mai exact, la tribuna I a stadionului „Ilie Oană”, susținătorii echipei și-au făcut apariția. Totodată, au cântat și au aprins torțe sau fumigene de culoare galbenă.

De asemenea, pe un gard a fost afișat un banner cu mesajul „Primvs Derby se apropie”. Rivalitatea dintre cele două formații se întinde pe decenii bune.

În ultimii ani, pe prima scenă a Superligii a lipsit o confruntare între Petrolul și Rapid din cauza cunoscutelor probleme financiare prin care au trecut ambele formații. Astfel, atât „găzarii”, cât și giuleștenii au fost nevoiți s-o apuce la drum de la zero, din Liga a IV-a.

Petrolul, nou-promovată, se află pe locul 11 după patru etape, cu patru puncte acumulate. Oaspeții din București sunt în mare formă, pe locul secund, în spatele campioanei CFR Cluj. Doar golaverajul favorabil ardelenilor face diferența.

Gabi Tamaș „a împrumutat” clubul

Din păcate, situația financiară a Petrolului este dificilă. Din cauza problemelor socio-politice dintre Ucraina și Rusia, prahovenii au ratat o sponsorizare din partea gigantului Lukoil. De asemenea, cu actualii sponsori, Playsport.ro a prezentat anumite probleme avute pentru „lupii galbeni”.

Mai mult, campioana ligii secunde a cesionat deja o bună parte din drepturile TV pentru actualul sezon.

În acest context, clubul a ajuns să fie împrumutat, indirect, de către jucători. Este, astfel, cazul lui Gabriel Tamaș, fotbalist nou-venit în această vară, de la FC Voluntari.

Din informațiile Playsport, Gabi Tamaș s-ar fi oferit să ajute clubul într-un moment de răscruce. Costel Lazăr a recunoscut în cadrul emisiunii Playsport LIVE din 12 august, că fundașul s-a implicat activ, dar că banii nu au venit din buzunarul propriu.

Gabi Tamas este singurul care s-a implicat la acest nivel, dar i-am restituit suma respectivă și mai există o mică diferență: Gabi a venit într-un moment în care discutăm despre un deficit momentan, o urgență pentru club. El s-a oferit ca printr-un prieten de-ai lui să ajute clubul, pentru 30 de zile, fără niciun fel de dobânzi, fără nici un fel de altceva. Este vorba de 100 de mii de euro, exact!”, a recunoscut președintele clubului.