VIDEO Bătăie ca în şapte păcate la derby-ul Rusiei! S-a lăsat cu şase cartonaşe roşii

George Drafta 27.11.2022, 20:53
VIDEO Bătăie ca în şapte păcate la derby-ul Rusiei! S-a lăsat cu şase cartonaşe roşii

Meciul dintre Zenit Santkt Petersburg şi Spartak Moscova din Cupa Rusiei a avut parte de un final electrizant.

Partida care se îndrepta spre o remiză albă a explodat în prelungiri. Atunci când spiritele s-au încins, iar până la o încăierare generală a fost doar un pas. În cele din urmă, jucătorii celor două echipe au putut fi potoliţi, doar că arbitrul a decis să îi penalizeze pe cei mai recalcitranţi dintre ei.

Centralul Moskalev a arătat nu mai puţin de 6 cartonaşe roşii. Însă toţi cei eliminaţi se aflau pe băncile de rezerve în momentul în care au început incidentele. Câte 3 jucători din fiecare tabăra vor fi astfel suspendaţi pentru partidele următoare ale echipelor lor. Barrios, Rodrigo şi Malcom de la gazde şi Nicholson, Selikov şi Sobolev de la oaspeţi au fost cei „înroşiţi”.

Final cu ghinion pentru Spartak

Meciul s-a desfăşurat în faza grupelor Cupei Rusiei la fotbal. Un sistem care este folosit începând cu acest sezon şi în fotbalul românesc. Doar că în Rusia există 4 grupe a câte 4 echipe, iar primele două clasate ajung în faza sferturilor de finală. Confruntarea dintre Zenit şi Spartak a avut loc în chiar ultima etapă şi a avut la final programtă şi o sesiune de penaltyuri.

Regulamentul prevede ca în caz de egalitate să se execute lovituri de la 11m. Şi cum scorul a fost 0-0, cele două echipe au trecut la şuturile de la punctul cu var.  Mai precişi au fost cei de la Zenit, care au ratat doar o dată şi s-au impus în final cu 4-3. Cu toate acestea, obiectivul nu a fost atins. Pentru că trupa din Sankt Petersburg a avut la finalul partidelor din grupă doar 11 puncte. Şi cu această zestre s-a clasat în spatele celor de la Spartak şi a celor de la Krylya Samara.

Nu au luat pauză

Cu toate că majoritatea campionatelor au luat pauză pe perioada Cupei Mondiale din Qatar, ruşii nu ţin cont de nicio regulă instituită la nivel internaţional. Iar competiţiile interne au continuat fără niciun fel de problemă. Doar jucătorii care au fost selecţionaţi pentru competiţia din Orientul Mijlociu au trebuit să fie eliberaţi de cluburile ruse.

După invazia declanşată de Federaţia Rusă în Ucraina, atât echipa naţională a Rusiei cât şi cluburile ruse au fost excluse din competiţiile internaţionale. Astfel, Sbornaia nu a mai putut susţine barajul pentru calificarea la Cupa Mondială contra Poloniei, în timp ce Spartak Moscova a fost descalificată din Europa League. Iar sancţiunile au fost prelungite pentru preliminariile Euro 2024 şi sezonul 2022-2023 al cupelor europene.

Urmăriți Playsport.ro și pe