VIDEO. Bătaie de joc într-un meci de baschet pentru juniori în România. A marcat un auto-coș pentru a pierde partida

Olteanu Ștefan / 13.12.2021, 23:57

Juniorii unei echipe de baschet din România au fost protagoniștii unor imagini șocante, după ce în ultimul meci din cadrul Campionatului Național U16 și-au bătut efectiv joc de toate principiile sportului. Este vorba despre componenții formației Îngerii Băniei, care au practicat un non-combat evedient în fața adversarei Lynx Ploiești. În urma celor întâmplate, Federația Română de Baschet s-a autosesizat și a pornit o anchetă.

ACS ID Îngerii Băniei – ABC Lynx Ploiești 28-26. Meciul rușinii în Campionatul Național U16 de baschet din România

Un meci de baschet din România a stârnit recent mai multe reacții negative pe rețelele de socializare și, în cele din urmă, a dus chiar la deschiderea unei anchete de către Federație.
Este vorba despre o partidă de juniori din cadrul Campionatului Național U16. ACS ID Îngerii Băniei a primit vizita celor de la ABC Lynx Ploiești, iar juniorii echipei gazdă au practicat un non-combat evident. Pe lângă multiplele pase aruncate intenționat în aut sau fără rost, cei de la ACS ID Îngerii Băniei au umplut paharul în finalul meciului, când și-au înscris un auto-coș. Totul pentru a fi siguri că oaspeții câștigă meciul.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)


ABC Lynx Ploiești s-a impus cu 28-26 în fața lui ACS ID Îngerii Băniei, rezultat prin care ambele echipe au terminat cu 3/3 bilanț faza a doua a competiției. Oltenii s-au clasat pe 2, iar prahovenii pe 3 în Grupa 5.

Însă, surpriza a venit la scurt timp după terminarea partidei. Federația Română de Baschet s-a autosesizat și a deschis o anchetă.

Comunicatul Federației Române de Baschet

Imaginile video cu partida respectivă au fost înaintate către Comisia Tehnică, Comisia de Tineret și Colegiul Central al Antrenorilor:

Federația Română de Baschet s-a autosesizat asupra situației create în timpul meciului ID Îngerii Băniei Craiova – Lynx Ploiești, din cadrul Campionatului Național U16 masculin. În consecință, FRB înaintează înregistrarea video a partidei spre analiza către Comisia Tehnică, Comisia de Tineret și Colegiul Central al Antrenorilor, așteptând un răspuns în termen de 72 de ore. Ulterior situația va fi analizată și de către Comisia de Disciplină / Etică Sportivă din cadrul Federației Române de Baschet. Decizia finală va fi comunicată opiniei publice în cel mai scurt timp”, se arată în comunicatul emis de FRB.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

Cât mai costă un gest obscen în NBA? Lebron James a fost amendat cu o mică avere după un meci.