VIDEO. Bătaie pe terenul de fotbal încheiată cu o demisie: „Am greșit. Mi-e jenă de ce am făcut”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 28.09.2021, 10:24
VIDEO. Bătaie pe terenul de fotbal încheiată cu o demisie: „Am greșit. Mi-e jenă de ce am făcut”

Scene care nu au ce căuta pe terenul de fotbal s-au petrecut la un meci din Liga a 7-a din Italia, cunoscută sub denumirea de „Prima Categoria”. Giovanni Alosi, antrenorul lui Carpignano, și-a pierdut cumpătul în momentul în care echipa sa era condusă cu scorul de 2-0 de cei de la Oleggio Castello.

Scene reprobabile pe terenul de fotbal la un meci din Italia

Alosi a protestat la o decizie a arbitrului, moment în care acesta i-a arătat antrenorului cartonașul galben. Tehnicianul celor de la Carpignano și-a pierdut cumpătul și l-a lovit cu pumnul în față pe arbitru.

Asta deși mai multe persoane din staff-ul său au încercat să împiedice acest lucru. Gestul necugetat al antrenorului a dus la înfrângerea echipei sale la „masa verde”.

Antrenorul violent și-a prezentat scuzele și demisia la finalul meciului

După meci, Giovanni Alosi s-a arătat destul de afectat de gestul pe care l-a făcut. El a spus că nici el nu își poate explica de ce a recurs la acest tip de comportament.

De asemenea, el și-a prezentat scuzele arbitrului pe care l-a lovit, dar și adversarilor pentru faptul că a „stricat” această partidă. Nu în ultimul rând, Alosi a lăsat de înțeles că va demisiona de la echipă, explicând că îi este rușine de jucătorii săi pentru ceea ce a făcut.

Nu caut justificări. Gestul meu nu are nimic de a face cu valorile și cu felul în care eu înțeleg fotbalul. În primul rând venim aici pentru a ne distra. Nu ar trebui ca tensiunea și stresul să conducă spre astfel de gesturi urâte.

Mi-e jenă de ce am făcut! Am revăzut și eu imaginile. Pur și simplu nu mă recunosc. Pot doar să prezint scuze arbitrului. Am avut șansa să discut cu el după meci și i-am spus asta personal. Am distrus un meci de fotbal, iar pentru asta sper să mă ierte și adversarii.

În ultimul rând, mă simt răspunzător pentru eșec. Nu i-aș mai putea privi în ochi pe cei din echipa mea. Avem mulți copii în echipă, grupe de juniori. Sper să înțeleagă că nu sunt un bun exemplu”, a declarat antrenorul-bătăuș la finalul meciului potrivit Football-Italia.

Fotbalul românesc nu este străin de astfel de episoade. În 2007, Ionel Ganea l-a strâns de gât și l-a lovit pe asistentul Dorin Mudura într-un meci Poli Timișoara Rapid. Atunci, fostul atacant al naționalei României a primit o suspendare record de 22 de etape.