VIDEO. Circ total în Brazilia, cu fostul selecționer al Argentinei în rolul principal! Petrescu sau Șumi sunt ”copii de mingi” pe lângă el!

Bordei Radu / 22.02.2021, 11:58
VIDEO. Circ total în Brazilia, cu fostul selecționer al Argentinei în rolul principal! Petrescu sau Șumi sunt ”copii de mingi” pe lângă el!

Circ total în Brazilia, cu fostul selecționer al Argentinei în rolul principal! Dan Petrescu și Marius Șumudică, antrenori cunoscuți pentru spiritul lor coleric, pot lua lecții de la Jorge Sampaoli. Mai ales când vine vorba de reacții la adresa deciziilor de arbitraj. La fel ca argentinianul, cei doi tehnicieni români nu sunt fanii „cavalerilor în negru”. Totuși, Sampaoli este și mai vulcanic, Petrescu nici nu visează să ajungă aici.

Acum în Brazilia, la Atletico Mineiro, antrenorul a fost aproape să îl ia la palme pe un arbitru, înfuriat de decizia acestuia.

Circ total în Brazilia, cu fostul selecționer al Argentinei în rolul principal!

Atletico Mineiro conducea, în deplasare, pe Sport Recife, cu 2 la 1. Cu 5 minute înainte de final, arbitrul a acordat gazelor o lovitură de pedeapsă, iar această decizie a stârnit haosul. Sampaoli s-a repezit pe teren să îî ceară socoteală acestuia și toată lumea s-a temut că îl va lua la bătaie. Cu greu a fost potolit de jucători. Antrenorul argentinian a fost eliminat, dar a urmărit finalul meciului de pe un gard la stadion.

Scandalul provocat de Sampaoli s-a dovedit a fi inutil, pentru că echipa lui s-a impus în prelungiri, cu 3 la 2. Asta nu l-a potolit foarte tare pe Sampaoli, care l-ar fi înjurat și pe al 4-lea arbitru. „Este o rușine, sunteți o rușine. Ești un rahat” i-ar fi transmis antrenorul.

Argentinianul se pregătește să meargă la Marseille

În Brazilia mai este o etapă până la finalul campionatului. Atletico Mineiro este pe locul 3, iar Sampaoli va privi meciul din tribune. Mai mult ca sigur, partida de la Recife, a fost ultima când Sampaoli a a stat pe banca brazilienilor. Acesta nu își va putea conduce de pe margine jucătorii, în utlima etapă. Iar din sezonul viitor va veni în Europa.

Presa din Franța îl dă ca viitor antrenor al lui Olympique Marseille, unul din numele mari din Ligue 1 și Europa. Echipa nu se află într-un moment bun, iar Sampaoli este așteptat să reconstruiască uriașul francez.

Sampaoli se va potrivi perfect în sudul Franței

Spiritul coleric al antrenorului se va potrivi la perfecție cu patima fanilor din Marsilia. De altfel ultimul antrenor, portughezul Villas-Boas, a plecat după ce suporterii au luat cu asalt baza de pregătire. Sampaoli se va simți ca acasă într-un astfel de vulcan.

Antrenorul s-a remarcat pe banca naționalei Chile, cu care a câștigat Copa America în 2015, primul trofeu important în istoria țării. Și s-a bătut cu Pep Guardiola și Luis Enrique pentru premiul acordat celui mai bun antrenor din lume. A antrenat și Argentina la ultimul Mondial, din Rusia, unde însă „pumele” au dezamăgit. În Europa a mai pregătit Sevilla, fără mari rezultate. Dar la Marseille are șansa de a demonstra că rămâne un antrenor de valoare.

VIDEOCLIPUL ZILEI