VIDEO cu imaginea care nu trebuie ratată de niciun microbist. Este cea mai ciudată fază din istoria fotbalului

Olteanu Ștefan 11.07.2022, 19:06
VIDEO cu imaginea care nu trebuie ratată de niciun microbist. Este cea mai ciudată fază din istoria fotbalului

William Akio (23 de ani), internațional din Sudanul de Sud, a fost protagonist în imaginea care nu trebuie ratată de niciun microbist. Evaluat la 165.000 de dolari de Transfermarkt, Akio joacă pentru Valour, formație din prima ligă a fotbalului canadian. Însă, în ciuda nivelului profesionist la care evoluează, el a recurs la un gest care i-a adus mii de critici în mediul online.

„Una dintre cele mai bizare faze din istoria fotbalului”. Imaginea care nu trebuie ratată de niciun microbist

William Akio a început ca titular partida Valour – HFX Wanderers din prima ligă a fotbalului canadian și a avut nevoie de doar 18 minute pentru a contribui la imaginea care nu trebuie ratată de niciun microbist.

Evaluat la 165.000 de Transfermarkt, Akios este un important jucător de atac al naționalei din Sudanul de Sud. În același timp, el este un fotbalist nelipsit și din „unsprezecele” echipei de club. Însă, în ultima etapă a recurs la un gest care a șocat pe toată lumea.

În urma unei acțiuni superbe de atac a gazdelor, Alessandro Riggi a fost servit excelent în centrul careului și a încercat să finalizeze cu latul. Mingea a fost atinsă de portarul lui HFX Wanderers, dar ulterior a trecut de acesta și se îndrepta către plasă. Doar că, fix când balonul trebuia să treacă de linia porții, William Akio a intervenit și l-a degajat ca un veritabil fundaș central!

Decizia lui Akio i-a lăsat fără replică pe comentatorii postului TV care transmitea partida. Dar și pe coechipierii săi, cărora nu le-a venit să creadă ce s-a întâmplat. Practic, Akio a anulat fără nicio explicație un gol echipei sale.

Una dintre cele mai bizare faze din istoria fotbalului”, a transmis postul care a televizat meciul pe rețelele de socializare.

O explicație ar fi că Akio a vrut să îi „fure” reușita colegului, însă execuția l-a trădat. Totuși, este greu de acceptat o astfel de variantă.

Fanii nu l-au iertat. „Ar trebui investigat. A trântit meciul”

O altă variantă vehiculată este cea potrivit căreia, Akio ar fi șutat în minge pentru a celebra reușita, dar a lovit-o înainte ca aceasta să depășeașcă linia cu întreaga circumferință.

Oricare ar fi adevărul din spatele deciziei, Akio nu a fost iertat de suporteri. Rețelele de socializare au fost luate cu asalt și toți fanii l-au acuzat pe internaționalul din Sudanul de Sud de blat.

Pentru a sări în ajutorul jucătorului lor, cei de la Valour FC le-au solicitat celor de pe rețelele de socializare să șteargă videoclipul cu faza.

Nu! Fotbalistul ar trebui investigat pentru că a trântit meciul”, a replicat unul dintre suporteri.

Acesta este un blat. Îți poți da seama din limbajul corpului că nu a șutat în minge pentru a celebra golul. A făcut un efort consistent pentru a respinge mingea de pe linia porții”, a răspuns un alt suporter.

Din fericire, Valour a reușit să câștige partida în cele din urmă. Golgheterul Moses Dyer a marcat golul victoriei în minutul 84, când William Akio nu se mai afla pe teren. Valour este pe locul 5 în prima ligă a fotbalului canadian, cu 19 puncte după 13 etape.

William Akio a evoluat în toate meciurile, reușind să se facă remarcat cu două goluri și o pasă decisivă.

Urmăriți Playsport.ro și pe