VIDEO. Cum a fost pus la punct Ilie Năstase într-un bar de fițe: „Tu ești ăla cu gura mare?”. Cel mai spectaculos moment din cariera lui Nasty

Ștefănescu Dragoș / 18.10.2021, 10:13
VIDEO. Cum a fost pus la punct Ilie Năstase într-un bar de fițe: „Tu ești ăla cu gura mare?”. Cel mai spectaculos moment din cariera lui Nasty

Ilie Năstase face parte din panoplia legendelor tenisului mondial. Cu un stil de joc magic, dar și cu o carismă aparte, ”Nasty” a cucerit inimile tuturor iubitorilor sportului alb. Experiențele de viață ale marelui sportiv sunt demne de scenariul unui film hollywoodian. Un episod inedit este cel în care Ilie Năstase a fost pus la punct de o legendă a boxului profesionist.

Ilie Năstase a fost pus la punct de o legendă a boxului profesionist

Ilie Năstase este o legendă a tenisului mondial. Performanțele sale obținute pe terenurile de tenis vor rămâne pentru totdeauna în istora sportului alb. Înzestrat cu un talent uluitor dar și cu o carismă specială, ”Nasty” a făcut furori în tenisul mondial al anilor 70. Năstase a rămas în istorie și pentru faptul că a fost primul număr 1 din tenisul masculin mondial.

Experiențele trăite de Ilie Năstase de-a lungul timpului pot face obiectul unui scenariu de film de succes. De curând, Năstase a povestit într-un interviu, un episod mai puțin cunoscut din viața sa. În timp ce se afla în Las Vegas, Năstase a participat la niște filmări în cadrul unui cazinou. În timp ce se afla la o masă de jocuri, tenismenul român a avut parte de o întâlnire de neuitat cu marele boxer Muhammad Ali. Năstase își amintește cu mare plăcere întâlnirea cu legendarul pugilist american.

 Când m-a văzut, a început să strige la mine: ‘băi, tu ești ăla cu gura mare din tenis? Ia vino aici! Poate ești tu cu gura mare, dar sunt mai frumos ca tine”, își amintește Ilie Năstase.


Cei doi mari sportivi au făcut și o fotografie împreună la momentul respectiv, aceasta devenind una dintre preferatele lui Năstase.

Întâlnirile cu Rene Lacoste și Joe Biden

În anul 1966, cu două săptămâni înainte de primul turneu de la Roland Garros, Ilie Năstase a avut parte de o întâlnire memorabilă. ”Nasty” a avut privilegiul de a-l întâlni pe Rene Lacoste, tenismenul și fondatorul celebrului brand de îmbrăcăminte sportivă. Năstase rememorează cu emoție întâlnirea cu Rene Lacoste.

În vestiar, când m-am dus, era acolo. Voia să joc cu echipamentul lui, cu ‘crocodilul”, își amintește Ilie Năstase.

O altă întâlnire de neuitat pentru Năstase este cea cu actualul președinte al Statelor Unite ale Americii, Joe Biden. După ce l-a văzut la turneul de tenis U.S. Open, Biden l-a îndrăgit imediat pe marele sportiv român. Politicianul american i-a cerut lui Năstase racheta de tenis cu autograf.

Vreau ceva de la tine, ceva ce ar putea să rămână după întâlnirea noastră”, i s-a confesat Biden. „I-am adus racheta, am semnat-o. (…) Mi-a spus «nu voi juca cu ea, o pun acolo în vitrină»”, a povestit Ilie Năstase