VIDEO | Cum se trăiește un meci în Argentina. Scene incredibile după o partidă istorică pentru Belgrano

Pintilie Iosif 28.09.2022, 07:22

Moment istoric în Argentina. Club Atlético Belgrano a revenit în prima divizie, după câteva sezoane petrecute în al doilea eșalon. Nu pare ceva prea impresopnant, însă bucuria promovării a fost una imensă.

Cum se trăiește promovarea în Argentina

Cordoba este unul dintre cele mai importante orașe din Argentina. Din acest oraș provin mai multe echipe ce evoluează în prima divizie din Argentina: Racing Club, Talleres, Central și mai nou Belgrano. Ultimul club pare să fie extrem de iubit.

Promovarea lui Belgrano s-a sărbătorit în stradă. Iar după ultimul meci, peste 20.000 de suporteri au invadat stadionul. Nu vorbim de propriul stadion: Belgrano a promovat după ce a câștigat în deplasare, cu Brown Adrogue, scor 3-2.

Mai exact, promovarea s-a câștigat în cartierul Adrogue, din Buenos Aires, la peste 700 de kilometri distanță de Cordoba. Imaginile sunt senzaționale. (VIDEO AICI)

Cum a ajuns Belgrano în prima ligă din Argentina

Sistemul fotbalului din Argentina este ciudat. În liga secundă sunt 37 de echipe și doar prima echipă promovează direct, motiv pentru care sărbătoarea a fost atât de mare. Belgrano are 73 de puncte în 34 de meciuri, Ocupanta locului doi, Instituto, are cu 11 puncte mai puțin, astfel că nu se mai poate schimba nimic în ultimele trei etape.

Cel mai imporant jucător al echipei este Pablo Vegetti, cel ce poartă banderola de căpitan. În vârstă de 33 de ani, Vegetti a ajuns la Belgrano în 2019, iar în acest sezon a marcat de 16 ori și a oferit patru pase de gol în 33 de partide.

Cine este Club Atlético Belgrano

Format în 1905, Club Atlético Belgrano este unul dintre cele mai vechi cluburi din Argentina și din fotbalul sud-american. ”Pirații” își joacă meciurile de pe teren propriu pe Estadio Mario Alberto Kempes, cu o capacitate de 57.000 de locuri.

Pe acest stadion evoluează, uneori, și echipa națională a Argentinei. Antrenorul echipei este Guillermo Farre (41 de ani), din 2021. A fost și jucător al echipei, din 2007 până în 2017.