VIDEO. Dorin Rotariu a debutat cu gol la Ludogoreț, în campionatul Bulgariei! Preluare superbă și finalizare de mare atacant

Marian Cărăvan / 01.08.2021, 10:21
VIDEO. Dorin Rotariu a debutat cu gol la Ludogoreț, în campionatul Bulgariei! Preluare superbă și finalizare de mare atacant

Fotbaliștii români au în continuare un cuvânt greu de spus la Ludogoreț Razgrad. Dorin Rotariu, noua achiziție a campioanei Bulgariei, a debutat cu gol la Ludogoreț.

Dorin Rotariu a debutat cu gol la  Ludogoreț

La doar trei minute de la intrarea pe teren, Dorin Rotariu a debutat cu gol la Ludogoreț, în campionatul Bulgariei. Noua achiziție a echipei care domină de aproape un deceniu fotbalul bulgar și-a arătat clasa în derby-ul cu ȚSKA 1948 Sofia. Intrat pe teren în minutul 62, în locul lui Tekpetev, la scorul de 1-0, lui Dorin Rotariu nu i-au trebuit decât trei minute pentru a-și trece numele pe lista marcatorilor. Și ce reușită! Cu o preluare superbă și o finalizare de mare atacant, Dorin Rotariu a dus scorul la 2-0. Spre bucuria directorului sportiv Cosmin Moți, fostul fotbalist al celor de la Ludogoreț. Acesta a insistat pentru aducerea lui Dorin Rotariu la campioana Bulgariei și nu s-a înșelat în privința alegerii făcute. Cu 3-0 s-a impus Ludogoreț în meciul cu ȚSKA 1948 Sofia.

Dorin Rotariu a semnat în această vară cu Ludogoreț Razgrad, echipă la care fotbaliștii români sunt apreciați. Cosmin Moți, de nouă ori consecutiv campion cu Ludogoreț, a rămas alături de echipă și după retragerea din activitate. Este director sportiv al multiplei campioane a Bulgariei și se implică la fel de mult ca atunci când îmbrăca echipamentul lui Ludogoreț. L-a adus pe Dorin Rotariu, care nu i-a înșelat așteptările. A marcat la debutul său la Ludogoreț, la trei minute de la intrarea pe teren și la două zile după ce împlinise 26 de ani.

Dorin Rotariu a debutat cu gol la Ludogoret
Dorin Rotariu a debutat cu gol la Ludogoret

Dorin Rotariu, un nou capitol

Dorin Rotariu a venit la Ludogoreț din postura de jucător liber de contract, după despărțirea de FC Astana. În luna iunie a fost prezentat oficial la campioana Bulgariei, oferind atunci și primele declarații după semnarea contractului.

Sunt fericit de efectuarea acestui transfer. Vin la o echipă cu mentalitate de campioană care joacă la un nivel înalt. Sper că voi ajuta la următoarele succese ale lui Ludogoreţ. Cred că sunt mai bun pe postul de mijlocaş dreapta, dar pot juca şi ca atacant sau în spatele atacantului. Am vorbit deja cu antrenorul Valdas Dambrauskas. Sper să intru repede în formă şi să fiu disponibil”, a spus Dorin Rotariu, în momentul prezentării sale la Ludogoreț.

Dorin Rotariu, 26 de ani, este născut la Timișoara și are o cotă de piață de 900.000 de euro.

După două etape din actuala ediție de campionat, Ludogoreț este pe primul loc, cu 6 puncte. Pentru Dorin Rotariu și echipa sa urmează dubla cu Olympiacos, din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor. Turul, pe 3 august, în deplasare; returul – pe 10 august, la Razgrad.