VIDEO. Eurogolul care îl va face pe Gigi Becali să își smulgă părul din cap. Fostul atacant de la FCSB a devenit erou în Maroc cu o reușită de pe altă planetă

Gabriel-Alexandru Ioniță / 30.06.2022, 15:26
VIDEO. Eurogolul care îl va face pe Gigi Becali să își smulgă părul din cap. Fostul atacant de la FCSB a devenit erou în Maroc cu o reușită de pe altă planetă

Gigi Becali l-a adus pe Juvhel Tsoumou la FCSB de la Hermannstadt în septembrie 2019. În spiritul deja cunoscut de la echipa roș-albastră, atacantul congolez nu a rezistat decât 5 luni, perioadă în care a evoluat destul de puțin. În februarie 2020, el a fost pus pe liber și a semnat cu chinezii de la LN SY Urban.

Ulterior, în februarie 2021, a revenit în Liga 1, la Viitorul Constanța, actualul Farul Constanța. După doar jumătate de an, în august 2021, a semnat cu marocanii de la Wydad Casablanca, unde a devenit un adevărat erou.

După ce a fost dat afară de Gigi Becali, Tsoumou i-a adus titlul lui Wydad cu un gol din „foarfecă”

Fostul fotbalist de la FCSB a marcat golul care i-a adus echipei sale matematic titlul în Maroc, cu o etapă rămasă de disputat. Și nu a fost orice gol, ci unul de antologia fotbalului, marcat din „foarfecă”, în chiar prelungirile partidei cu Mouloudia Oujda, din penultima etapă.

Grație acestei reușite de excepție, Wydad Casablanca s-a distanțat la 4 puncte de marea rivală de la Raja Casablanca în fruntea clasamentului din Maroc, cu o etapă rămasă de disputat. Astfel, echipa lui Tsoumou a cucerit matematic titlul cu numărul 22 în istoria clubului.

Juvhel Tsoumou a avut un moment de asemenea strălucire și la FCSB

Astfel, cel mai probabil, Gigi Becali are acum un motiv întemeiat să regrete că a renunțat, mult prea ușor spun unii, la serviciile lui Juvel Tsoumou. Mai ales în contextul în care FCSB se confruntă în prezent cu probleme mari în atac și sunt șanse mari să îl folosească pe Florin Tănase în acea poziție și în sezonul viitor.

Momentul de glorie al lui Tsoumou la FCSB a fost reprezentat de golul marcat în deplasare cu Universitatea Craiova, în septembrie 2019. Atunci, el a fost introdus pe teren în repriza secundă de antrenorul de atunci Bogdan Vintilă, iar în minutul 88 a scăpat pe un contraatac și a marcat singurul gol al meciului.

De-a lungul carierei, atacantul congolez, ajuns între timp la vârsta de 31 de ani, a evoluat pentru mai multe echipe din Germania. El a petrecut mult timp în academia celor de la Eintracht Frankfurt. Ulterior, Tsoumou a mai jucat în Anglia, la Preston North End sau Plymouth Argyle, dar și în Austria, Slovacia sau Cipru. În iulie 2018 a ajuns la Hermannstadt, liber de contract, după despărțirea de ciprioții de la Ermis Aradippou.

Gigi Becali își ia o nouă țeapă? Dorin Rotariu are cifre modeste în ultimii trei ani