VIDEO EXCLUSIV. Amintiri din vestiar! Poveste senzațională cu Ionel Ganea și Cristi Pulhac: „Mi-a dat doi pumni de mă durea coasta”

Olteanu Ștefan / 13.12.2021, 21:09

Ionel Ganea și Cristi Pulhac au împărțit același vestiar în perioada 2006 – 2007, când au fost colegi la Dinamo București. Retras în 2011, Ionel Ganea s-a făcut remarcat de-a lungul carierei în primul rând prin calitățile excepționale de atacant pe care le avea, dar și prin temperamentul extrem de impulsiv.

Invitat în cadrul emisiunii PlaySport LIVE, Cristi Pulhac a dezvăluit cum era să fii coleg de vestiar cu Ionel Ganea și a povestit un episod comic.

Cum era să fii coleg de vestiar cu Ionel Ganea? Cristi Pulhac a răspuns la PlaySport LIVE

Actuala echipă a lui Dinamo ar avea nevoie de un Ionel Ganea în vestiar, sau cel puțin asta crede Cristi Pulhac, fostul fundaș stânga cu peste 200 de meciuri jucate în tricoul formației din Ștefan cel Mare. Invitat în cadrul emisiunii PlaySport LIVE, Pulhac a vorbit pe larg despre diferențele majore dintre fosta generație a „câinilor” și cea actuală, care se zbate pe ultimul loc în Liga I.
Pulhac a debutat în echipa mare a lui Dinamo la începutul anilor 2000, când în lotul „câinilor” încă se regăseau componenți ai „Generației de Aur”, precum Ionuț Lupescu sau Florin Prunea.

Câțiva ani mai târziu, în sezonul 2006 – 2007, Cristi Pulhac a împărțit vestiarul la Dinamo și cu Ionel Ganea, unul dintre cei mai eficienți atacanți ai echipei naționale. În 45 de meciuri jucate pentru prima reprezentativă, Ganea a marcat nu mai puțin de 19 goluri.

Însă, de-a lungul carierei, Ganea nu s-a făcut remarcat doar prin simțul de marcator pe care îl avea în fața porții adverse.
Fostul „nouar” al echipei naționale a fost un jucător extrem de agresiv, iar fundașii care l-au avut ca adversar îl țin minte și în ziua de azi.
Întrebat cum a fost să împartă același vestiar cu Ganea, Cristi Pulhac a făcut câteva dezvăluiri senzaționale.

Eu am avut relație bună cu Ganea. Îmi accepta orice glumă. Mie îmi plăcea, că îți dădea un imbold ca jucător. Oricum, mă mai enervăm pe el, că avea glume d-alea. Veneam pe culoar și îmi dădea doi pumni în spate și îmi spunea: „Moldovene, îi omorâm azi”. Mamă, și mă durea… I-am zis, măi, Găniță, te rog eu, frate. Deci mi-a dat vreo doi pumni de mă durea coasta. Doamnee…”, a spus Cristi Pulhac, la PlaySport LIVE.

Cum îi speria Ganea pe fundașii adverși. „În primele minute îl vedeai că intră cu talpa pe fundașul central”

În schimb, atunci când intra pe teren, Ganea trăgea întreaga echipă după el. Cristi Pulhac spune că fostul mare atacant al echipei naționale avea o motivație incredibilă atunci când intra pe teren, iar asta le dădea un imbold și celorlalți jucători:

Dar vrei să îți spun ceva? Când întra în teren și îl vedeam în primul minut, dacă ajungea mingea pe la el, direct talpa pe fundașul central. Îl vedeai pe ăla pe jos și după te motivai și tu. Chiar dacă erai intr-o stare mai domoală, poate nu intrai cât de cât bine în meci. Și automat un instict al unui jucător foarte agresiv, îți dă și ție… Și vouă vă place la televizor, e meciul mai încrâncenat”, a mai spus Cristi Pulhac.

14 goluri în 24 de meciuri a marcat Ionel Ganea pentru Dinamo în sezonul 2006 – 2007. La capătul acelei stagiuni, Dinamo a cucerit ultimul titlu de campioană în Liga I.

Deian Sorescu, avertizat de un fost dinamovist: „Fratele meu, păi nu mai pleci!”. Motivul pentru care căpitanul „câinilor” nu e transferat.