VIDEO EXCLUSIV. Culisele transferului făcut de Rakow în cazul Deian Sorescu. „7 luni a fost monitorizat”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 10.03.2022, 11:09
VIDEO EXCLUSIV. Culisele transferului făcut de Rakow în cazul Deian Sorescu. „7 luni a fost monitorizat”

Deian Sorescu s-a transferat la începutul acestui an de la Dinamo la Rakow Czestochowa în schimbul sumei de 800.000 de euro, plus eventuale bonusuri de performanță. Se vorbește că această sumă este cea mai mare plătită de micuța echipă poloneză, care însă a luat „pe sus” fotbalul din această țară în ultimele sezoane, în istoria sa.

Transferul lui Sorescu de la Dinamo a fost o adevărată „telenovelă”. El își dorea foarte mult să plece, mai ales că intrase și în conflict cu suporterii, dar clubul din Ștefan cel Mare ținea foarte mult de preț.

Deian Sorescu a fost monitorizat îndelung de oficialii lui Rakow Czestochowa înainte de a fi transferat de la Dinamo

În cele din urmă s-a făcut transferul, iar acum au apărut detalii referitoare la modul în care a fost realizat. Pawel Golanski, fostul fundaș dreapta de la FCSB, a fost invitatul unei ediții speciale a PlaySport Live.

Fostul internațional polonez a dezvăluit că Deian Sorescu a fost dorit cu insistență de Rakow, care l-a monitorizat timp de aproximativ 7 luni, înainte de a veni cu o ofertă concretă.

De asemenea, Golanski l-a lăudat pe internaționalul român, despre care crede că are valoarea necesară pentru a face pasul spre un campionat și mai important decât Ekstraklasa în următorii ani.

În primul rând, Rakow cred că a făcut cel mai scump transfer din istoria clubului. S-au uitat după Sorescu 7 luni la fiecare meci. L-au vrut foarte mult. Nu este așa ușor iarna să schimbi echipa. Nu este așa mult timp să te adaptezi. Acolo au un antrenor foarte bun, l-a vrut Legia, s-a vorbit de el și la națională. Mi se pare că Sorescu poate crește.

Mie îmi place stilul lui, e un luptător, aleargă mult, e puternic, are viteză, dar și tehnică bună. El a venit în Polonia ca să facă un pas înainte în carieră și să meargă mai departe în doi-trei ani. Și Rakow gândește așa sută la sută. Tot timpul au un plan. Prima dată ca jucătorul să ajute echipa și după să fie vândut. Fotbalul e o afacere”, a spus Pawel Golanski la PlaySport Live.

Aventura sa în Polonia nu a început chiar în cel mai bun mod

Din păcate pentru el, Deian Sorescu nu s-a adaptat încă foarte bine în Polonia. El a jucat doar două meciuri în campionat, reușind o pasă decisivă, și unul în Cupa Poloniei.

Totuși, doar faptul că s-a transferat la Rakow a făcut ca valoarea sa de piață să crească substanțial. În prezent, fotbalistul care a bifat 5 selecții la naționala României este cotat de Transfermarkt la 1.9 milioane de euro.

VIDEO EXCLUSIV. Cum l-a umilit Hagi pe un star din Liga 1. Dovada că „Regele” rămâne unic