VIDEO EXCLUSIV. Culisele unei „trădări” istorice. Daniel Oprița a dezvăluit de ce a ales să semneze cu Dinamo, după perioada petrecută la marea rivală

Gabriel-Alexandru Ioniță / 24.06.2022, 18:20
VIDEO EXCLUSIV. Culisele unei „trădări” istorice. Daniel Oprița a dezvăluit de ce a ales să semneze cu Dinamo, după perioada petrecută la marea rivală

Daniel Oprița a dezvăluit la PlaySport Live că a ales să semneze cu Dinamo în vara anului 2007, imediat după ce și-a încheiat contractul cu rivalii de la FCSB (n.r. care la acel moment se numeau Steaua) ca să se răzbune pe conducerea clubului roș-albastru. Fostul atacant a explicat că în acea perioadă se recupera după o accidentare gravă și s-a simțit cumva dat la o parte de clubul patronat și atunci de Gigi Becali.

De ce a semnat Daniel Oprița cu Dinamo și de ce nu a rezistat mai mult de 6 luni în Ștefan cel Mare

Daniel Oprița este în prezent antrenorul lui CSA Steaua, iar în sezonul viitor se va bate cu rivalii de la Dinamo pentru promovarea în Liga 1. În acest context, el a explicat, în cadrul unei ediții eveniment a PlaySport Live, că nu este deloc atașat de clubul din Ștefan cel Mare, chiar dacă a evoluat acolo pentru o scurtă perioadă.

Daniel Oprița este de părere că a fost „doar în trecere” la Dinamo și susține că a mers acolo doar pentru a se răzbuna pe cei de la FCSB. Mai departe, tehnicianul de 40 de ani a povestit că nu s-a simțit deloc bine în Ștefan cel Mare și, după doar 6 luni, i-a cerut lui Cristi Borcea, cel care insistase pentru transferul său, să îl lase să plece.

Până la urmă, e păcat că acest derby se va disputa în Liga 2. Dar este destul de așteptat, chiar dacă e în Liga 2. Eu nu vreau să neg faptul că am fost și la Dinamo. Dar am fost mai mult în plimbare, să văd ce e pe acolo. A fost așa de moment, o supărare, pentru că am avut o accidentare și am fost dat la o parte. Și a fost puțin ca o răzbunare. Într-un moment de frustrare. După am regretat. M-am dus la domnul Borcea și i-am zis că eu nu sunt de aici.

„A fost un moment de rătăcire, de frustrare”

Cristi Borcea a insistat, m-a sunat foarte mult. Într-un moment de rătăcire, de frustrare. Eram în ultimele 6 luni de contract cu Steaua (n.r. FCSB). Când am ajuns, după primele 6 luni, încă nu eram foarte bine cu piciorul. Domnul Rednic m-a forțat, am jucat cu Lazio și după m-am dus înapoi la Bologna (n.r. la clinică). Și în iarnă m-am dus la domnul Borcea și i-am spus că vreau să plec. Că eu sunt stelist. Nu mă simt bine și nu vreau. S-a mirat că vreau să renunț la tot, la contract. Mai aveam 4 ani jumate și un salariu destul de mare pentru momentul acela. Până la urmă am ajuns în Liga 2 pentru Petrolul, poate la 10% din salariul de acolo”, a spus Daniel Oprița.