VIDEO EXCLUSIV. De ce este favorită CFR Cluj să ia titlul și anul acesta. „Sunt protejați de toate structurile. Nu a dispărut șmecheria nici cu VAR”

Bordei Radu 03.10.2022, 20:17
VIDEO EXCLUSIV. De ce este favorită CFR Cluj să ia titlul și anul acesta. „Sunt protejați de toate structurile. Nu a dispărut șmecheria nici cu VAR”

Char dacă în acest sezon CFR Cluj nu mai impresionează ca în ultimele 5 campionate, echipa lui Dan Petrescu rămâne favorită la câștigarea titlului. Cel puțin așa consideră Adrian Porumboiu, fostul rival al clujenilor din Liga 1. Motivul nu îl reprezintă, însă, valoarea echipei

Porumboiu mai trimite câteva săgeți către CFR Cluj. „Au în ADN rădăcini în mlaștină. Sunt bine instalați”

Fostul arbitru a criticat mereu influența clujenilor, pe vremea când era patronul Vasluiului. Porumboiu a afirmat mereu că trupa din Gruia este protejata sistemului. Iar acest lucru nu s-a schimbat, chiar dacă gruparea clujeană are probleme cu rezultatele.

La CFR nu dispare acel ADN, cu rădăcini din mlaștină. Ei acolo au oamenii cu multă putere, care le rezolvă mereu problemele. Și când au probleme sunt ajutați de fiecare dată și așa vine titlul în Gruia. L-au luat și pe maestrul care le-a mai certificat niște titluri (Crist Balaj –  n.red), este bine acolo. Nu au doar rădăcini politice, dar influența se întinde și la Federație, în toate structurile sunt bine instalați.

Da, avem VAR, dar la pupitru cine se află? Tot corpul de balet vechi. Păi ei pot decide să cheme un arbitru să se uite la fază, sau pot decide să nu o facă și, astfel, influențează decizia. Nu a dispărut șmecheria dacă a apărut VAR-ul, dar este mai bine, totuși, a declarat Porumboiu, în exclusivitate la Playsport Live

Cu toate acestea, jocul echipei lui Dan Petrescu nu mai convinge pe nimeni. Porumboiu este de părere că lotul trebuie remaniat.

La CFR este altă poveste, acolo nu se mai poate, nu mai pot alerga moșneguții ăștia. CFR este o echipă de babe, nu mai schimbă viteza, nu mai fac presing. Păi în fotbalul mare, dacă nu poți face presing sus, în terenul advers, nu reziști. Ca fotbal, nu are sens să te uiți la ei, nu vezi nimic, doar lungă și pe a doua. La FCSB, de exemplu, măcar mai vezi o pasă, un dribling, a mai comentat Porumboiu

Dan Petrescu, extrem de mulțumit după victoria sa preferată

Dan Petrescu a reiterat că este extrem de mulțumit atunci când echipa sa câștigă, indiferent de modul în care o face. Astfel, antrenorul campioanei României s-a arătat foarte bucuros de victoria obținută în prelungiri în fața Petrolului.

„Pentru mine victoria e importantă. Nu mă interesează cum câștig un meci de fotbal. E o victorie importantă, un teren greu. Adversarul s-a aparat tot meciul. Vreau să felicit echipa, sunt trei puncte importante. Mie îmi place ca jucătorii care intră de pe bancă să câștige meciul. Mă bucur pentru că țin foarte mult la asta. Ar trebui să facem o serie mai lungă (n.r. de victorii), cum îmi place mie, cum a fost în toți anii. Nu va fi ușor să menținem această serie. Va fi iar o perioadă foarte grea.

Sper să se întoarcă cât mai repede Bordeianu și Burcă, sunt jucători importanți. Nu cred că avem cel mai mare lot. Nu ai voie să treci jucători mai mulți pe listă. E clar că Slavia este favorită certă la acest meci, dar mergem să câștigăm. Suntem într-un moment bun, avem 4 meciuri în campionat fără să pierdem. Cu Sivasspor am jucat foarte bine și ar fi fost 5 meciuri fără înfrângere”, a declarat Dan Petrescu la finalul meciului.