VIDEO EXCLUSIV. Dezvăluiri-bombă ale lui Țălnar despre cum s-au făcut transferurile la Dinamo! Cum l-au pierdut pe Tamaș

Gabriel-Alexandru Ioniță / 25.06.2021, 22:50

Dezvăluiri-bombă ale lui Țălnar despre cum s-au făcut transferurile la Dinamo. Fostul mare jucător și antrenor al echipei din Ștefan cel Mare a fost invitat la emisiunea PlayMaker de pe playsport.ro. El este perceput în spațiul public din România ca fiind omul care l-a adus pe Pablo Cortacero și oamenii lui la Dinamo. Țâlnar a intermediat într-un fel această tranzacție. El este prieten cu Dorin Șerdean, omul care a i-a adus practic pe spanioli.

Astfel, Cornel Țâlnar știe absolut tot ce s-a întâmplat în ultimul an la Dinamo, de la preluarea clubului de către Cortacero și până în prezent. El a dezvăluit foarte multe lucruri extrem de interesante despre modul în care s-a lucrat în Ștefan cel Mare în această perioadă.

VIDEO EXCLUSIV. Dezvăluiri-bombă ale lui Țălnar despre cum s-au făcut transferurile la Dinamo! Cum l-au pierdut pe Tamaș

Țâlnar a povestit cum au fost aduși fotbaliștii spanioli pe salarii uriașe pentru Liga 1. Dar și cum jucători români de certă valoare și care ar fi venit la Dinamo pe salarii mult mai mici decât cei din Spania au fost refuzați. Motivul invocat de conducerea clubului la acel moment a fost aceea că jucătorii respectivi nu se încadrează în filosofia pe care vor ei să o implementeze în Ștefan cel Mare.

Noi am început campionatul cu Mulțescu. Am avut niște discuții foarte interesante cu domnul Bălănescu. Cel care mie și lui Mulțescu în perioada aceea ne-a spus să nu luăm jucători cu mai mult de 6-7.000 de euro salariu pe lună.

Primul jucător pe care l-am contactat a fost Tamaș. L-am convins să vină. El mi-a zis că vine dar că vrea și el să știe cu cine vorbește și în ce condiții vine. I-am spus că îi dau numărul lui Cortacero ca să se înțeleagă cu el. Între timp, eu am mai vorbit cu alți doi fotbaliști de mare valoare cărora nu vreau să le dau numele.

În ceea ce privește alți jucători, ne-am întâlnit cu domnul Rufo (Collado). Cel care era mâna dreaptă a lui Cortacero și cu domnul Iorga. Am stat de vorbă și le explicam că trebuie să luăm de urgență câțiva jucători pentru că într-o săptămână începea campionatul. Și nu aveam jucători. Am râmas doar eu cu ei după și mi-au spus că nu fac parte din filosofia spaniolă. Și de atunci am rupt orice legătură cu ei”, a spus Cornel Țâlnar la PlayMaker.

Cum s-a ajuns la salariile astronomice oferite de Dinamo

În continuare, Țâlnar a explicat modul în care s-a ajuns ca jucătorii aduși de Dinamo vara trecută să aibă salarii astronomice pentru Liga 1. El chiar a povestit că i-a atras atenția lui Pablo Cortacero că este înșelat chiar de oamenii săi de încredere. Asta întrucât jucătorii primeau un salariu mult mai mare decât cel asupra căruia negociaseră inițial.

A fost o discuție cu doi jucători, Adam Nemec și Janusz Gol. Îi vedem, pe Gol voiau să îl aducă de anul trecut dar nu au reușit. După scandalul pe care l-am avut eu cu spaniolii, eu nu am mai luat parte la nicio decizie.

Am aflat după că contractul lui Nemec nu a mai fost 6-7.000 de euro cum ne înțelesesem inițial, a fost 15.000. Iar contractul lui Janusz Gol nu a mai fost 6-7.000, a fost 18.000. Și de aici a început spectacolul. În acea perioadă cel mai mic contract a fost al lui Puljic, de 12.000, cel mai mare de 35.000, al lui Garcia.

În momentul ăla, eu i-am spus lui Cortacero că oamenii lui, Rufo, Melero, Iorga îl fură”, a mai spus Cornel Țâlnar.