VIDEO EXCLUSIV. Dinamo se desparte de un jucător cu experiență. Vlad Iacob a confirmat plecarea. „Din iarnă va deveni liber”

Bădulescu Silvian 12.11.2022, 11:38
VIDEO EXCLUSIV. Dinamo se desparte de un jucător cu experiență. Vlad Iacob a confirmat plecarea. „Din iarnă va deveni liber”
  • Dinamo și Vali Lazăr (33 de ani) au ajuns la o înțelegere în ceea ce privește rezilierea contractului. Fotbalistul care este la al treilea descălecat în „Groapă” va deveni, din iarnă, jucător liber;
  • Informația a fost confirmată chiar de către Vlad Iacob. Invitat în cadrul emisiunii Dinamo 7/9, administratorul special al „câinilor” a recunoscut despărțirea iminentă de mijlocaș;
  • Intrat în conflict cu antrenorul Ovidiu Burcă, Vali Lazăr nu a mai fost utilizat. Mai mult, acesta n-a mai prins nici lotul la ultimele partide, iar despărțirea de clubul din „Ștefan cel Mare” a fost cea mai bună soluție pentru ambele părți.

„Am ajuns la o înțelegere și, din iarnă, poate semna cu alt club”

Vali Lazăr a ajuns, pentru prima oară, în 2013 în „Groapă”. A rămas în București până în 2017, când a plecat la Al Sailiya, în Asia.

S-a întors, pentru scurt timp, la Dinamo în 2020. Ulterior, revenirea din această vară a reprezentat al treilea descălecat în „Ștefan cel Mare”.

Invitat în cadrul emisiunii Dinamo 7/9, Vlad Iacob a vorbit despre situația jucătorului din Ploiești.

Am ajuns la o înțelegere și țin să-i mulțumesc lui Vali Lazăr. El a acceptat, știe situația financiară a clubului. Din fericire pentru el, are o situație materială mai bună decât alți jucători. Nu avea un salariu foarte mare, dar nu vreau să intru în detalii. A acceptat să-și primească banii în iarnă și atunci va fi jucător liber de contract. Ne-am înțeles. Poate semna cu alt club atunci.”

Intrat în conflict cu antrenorul Ovidiu Burcă din cauze disciplinare, administratorul special al „câinilor” consideră că, în vestiar, este esențială respectarea anumitor principii.

La fel ca și mine, Ovidiu Burcă ține foarte mult la disciplină. Nu are un regim militar, dar ține la respectarea anumitor principii. Consider că e nevoie să-și câștige vestiarul și sunt de părere că a făcut-o cu acest gest.”

De-a lungul anilor, Vali Lazăr a bifat 130 de partide în alb și roșu. În cele trei perioade din „Ștefan cel Mare”, mijlocașul a marcat 21 de goluri și a oferit 24 de pase decisive.

„Nu a fost o lipsă de bucurie la adresa lui Cătălin Hîldan, ci un moment de bucurie pentru jucători”

Vlad Iacob a abordat și „episodul manelelor” de după meciul cu Unirea Slobozia.

„Câinii”, victorioși în partida respectivă, au sărbătorit cele trei puncte. În același timp, la momentul respectiv s-au împlinit 22 de ani de la trecerea în neființă a „Unicului Căpitan”.

Totuși, din vestiar, după partidă, s-au auzit manele. Oamenii au considerat, imediat, că este vorba de lipsă de respect față de imaginea lui Cătălin Hîldan.

Nu sunt un fan al manelelor. Au fost schimbate. Cu siguranță, nu a fost o lipsă de respect la adresa lui Cătălin Hîldan, ci un moment de bucurie pentru jucători. Să ne amintim că a fost un declic acel meci cu Slobozia. Până la momentul respectiv, era foarte multă energie negativă acumulată pentru jucători.”

În plus, administratorul clubului a vorbit și despre celebra tradiție de a merge la mormântul fostului mijlocaș.

Au fost toți jucătorii la mormântul lui Hîldan, am aprins o lumânare. Am vorbit cu jucătorii mai tineri despre Hîldan, cu jucătorii străini. Am vorbit și cu Cristi Hîldan, a rămas să ne întâlnim și să vorbim față-n față.”

 

Urmăriți Playsport.ro și pe