VIDEO EXCLUSIV „El va fi liderul echipei naționale” Tricolorul de la care are așteptări uriașe Adrian Iencsi

Bordei Radu / 12.10.2021, 19:45
VIDEO EXCLUSIV „El va fi liderul echipei naționale” Tricolorul de la care are așteptări uriașe Adrian Iencsi

Fostul mare fundaș al Rapidului și al echipei naționale este optimist când vine vorba de viitorul echipei naționale. Tricolorii au calitate să ajungă la un turneu final, crede fostul internațional. Omul care a luat titlul cu Rapid crede că tinerii jucători de la echipa națională vor putea să facă diferența cât mai curând.

După Hagi și Mutu, României i-a lipsit un lider în teren, dar Iencsi anunță că există un jucător care este prgătit de acest rol. Este vorba chiar de omul cu golul senzațional, din Germania.

„Are calități de lider, poate face diferența”. Viitorul lider al naționalei României

Ianis Hagi devine un jucător din ce în ce mai important pentru naționala antrenată de Mirel Rădoi. Fiul Regelui poate fi omul în jurul căruia să se lege jocul selecționatei.

Ianis nu este o surpriză, poate face diferența la orice oră. El poate fi coordonatorul naționalei. Poate să fie și un lider, a jucat mult afară, a căpătat o anume maturitate. Este încă un jucător tânăr, dar poate să fie un câștig și din punct de vedere al mentalității. Are calități, eu zic că în viitorul apropiat își va câștiga tricoul cu numărul 10. A arătat și cu Germania ce calități are, a declarat Adrian Iencsi, la Playsport LIVE.

Plusurile și minusurile naționalei României. Unde crede Adrian Iencsi că mai trebuie lucrat

Fostul căpitan din Giulești crede că tricolorii dispun de o națională mai valoroasă decât se crede. Naționala a arătat bine în meciurile cu Germania și Armenia și fostul internațional crede că există o bază solidă la lot.

De la mijloc în sus avem calitate extraordinară. Și sunt tineri, Stanciu, Răzvan Marin, Ianis. Chiar sunt jucători care mai pot crește. Aceștia pot oricând să decidă o fază, să facă diferența pe teren.

În schimb există și capitole unde România are nevoie să progreseze. Dacă va fi să mergem la campionatul mondial, tricolorii vor trebui să îmbunătățească cât mai repede anumite aspecte. Adrian Iencsi a identificat pentru Playsport punctele slabe din selecționata lui Mirel Rădoi.

Noi suferim când vine vorba de numărul 9, dar asta este o chestie la nivel european. Foarte puține naționale dispun de atacanți de careu de mare valoare. Și la fundași centrali au fost probleme, deși acolo avem soluții. Rus a arătat foarte bine, Nedelcearu mi-a plăcut. Burcă este și el o variantă, dar nu avem un cuplu central sudat, puternic. Dar asta poate fi rezolvat, a declarat Adrian Iencsi