VIDEO EXCLUSIV. Înalt oficial român: ”Sunt șanse mari ca România să își depună candidatura la organizarea unui Campionat European la fotbal”. În ce an s-ar putea întâmpla

Olteanu Ștefan / 24.06.2021, 11:32
VIDEO EXCLUSIV. Înalt oficial român: ”Sunt șanse mari ca România să își depună candidatura la organizarea unui Campionat European la fotbal”. În ce an s-ar putea întâmpla

Un înalt oficial român a făcut un anunț uriaș pentru țara noastră: ”Sunt șanse mari ca România să își depună candidatura la organizarea unui Campionat European la fotbal”. Însă, de această dată ar urma ca turneul final să fie organizat doar în două țări. Adrian Cefalan, directorul de investiții de la Compania Națională de Investiții, a dezvăluit în cadrul emisiunii „PlayMaker”, de pe PlaySport.ro, că Federația Română de Fotbal face deja demersuri în acest sens.

VIDEO EXCLUSIV. Înalt oficial român: ”Sunt șanse mari ca România să își depună candidatura la organizarea unui Campionat European la fotbal”. În ce an s-ar putea întâmpla

România ia în calcul să își depună candidatura la organizarea unui nou Campionat European la Fotbal! Adrian Cefalan, directorul de investiții de la Compania Națională de Investiții, spune că Federația Română de Fotbal a început deja demersurile în acest sens și omologii statelor vecine au fost deja contactați. Cel mai probabil, turneul final la care România ar putea fi țară gazdă este cel din 2032.

Da, e o idee mai veche. Noi acum lucrăm, am terminat licitația și avem deja prefezabilitatea pentru stadionul din Timișoara.
Da, din punctul meu de vedere se poate organiza un Campionat European în România. Nu e neapărat simplu, dar cu încă o țară, cu Ungaria, eu zic că la momentul ăsta se poate. Ușor-ușor se va finaliza și măcar o parte din autostradă, mai e acea bucățică la Sebeș, Turda.

Craiova are aeroport, Timișoara are aeroport și repet, dacă ne putem asuma niște lucruri. Candidatura se dă acum cu 8 ani înainte. Deci, undeva în 2030. Au fost tot felul de discuții între Federația Română de Fotbal și omologii din statele vecine. Eu îmi doresc din tot sufletul. Pentru imagine, pentru faptul că aduci turiști aici și poți să îți acoperi din cheltuielile pe care le ai și pentru România”, a spus Adrian Cefalan, în cadrul emisiunii PlayMaker.

Adrian Cefalan a oferit și ultimele detalii despre noul stadion al lui Dinamo! Care este stadiul documentației și când ar putea fi gata arena.

Adrian Cefalan: „Organizarea de la București a fost impecabilă!”

În continuare, oficialul a vorbit și despre actuala ediție a Campionatului European, unde România a găzduit deja 3 meciuri din faza grupelor. Adrian Cefalan spune că lucrurile s-au mișcat impecabil la București, iar organizarea a fost mai bună chiar si decât cea de la Euro 2016, turneu final care s-a desfășurat în Franța:

Să organizezi un Campionat European e ceva extraordinar. Până atunci ne mulțumim. Și aceste stadioane… Datorită lor acum avem și U23, U19 la anul. Ușor-ușor și UEFA începe să-și îndrepte atenția către noi dacă avem această infrastructură.

Organizarea de la București a fost peste cea care a fost la Paris. Eu am fost la România – Elveția, la Euro 2016, 1-1 când a dat gol Bogdan Stancu din penalty și Shaqiri. Organizarea a fost mult mai bună la București. Am avut un termen de comparație. Și voluntarii erau tot timpul acolo, știau să îndrume grupurile de turiști. Din punctul ăsta de vedere, eu zic că organizarea a fost impecabilă la București până acum”, a mai spus directorul de investiții de la Compania Națională de Investiții.

Tabloul complet al optimilor de finală de la EURO 2020! Kylian Mbappe vine la București, pe Arena Națională.